La Cambra de Comerç estudia vuit terrenys per construir-hi l'hipòdrom

Vic, Seva, Orís, Les Masies de Voltregà, El Brull i Tavèrnoles, alguns dels municipis que opten a l’equipament | Una comitiva dels impulsors visita la ciutat francesa de Pau

Pere Pratdesaba
21 de desembre del 2014
Actualitzat el 23 de desembre a les 7:47h

Josep Pujadas, Joan Roca i Emilio Zegrí, a la presentació del projecte, fa unes setmanes. Foto: Adrià Costa


El projecte de construcció d’un l’hipòdrom a Osona que impulsa la Cambra de Comerç, en un principi, passa per ubicar-lo en uns terrenys públics, que cedeixi algun ajuntament, a canvi de l’impuls econòmic que suposaria per a la zona. La tasca és complicada, ja que l’equipament necessita una àrea molt gran, d’entre 20 i 24 hectàrees, que no és fàcil de trobar a la comarca.

De moment, la Cambra de Comerç té al damunt de la taula vuit terrenys on hi ha possibilitats per construir-hi l’hipòdrom, a llocs com Vic, el Muntanyà (Seva), Orís, Les Masies de Voltregà, El Brull i Tavèrnoles. S’han descartat tres propostes més pel preu, la llunyania i la topografia. Ara, es crearà una comissió que avaluarà els terrenys dels quals es disposa.

Entre les propostes, destaca la de Vic, a la zona esportiva de la ciutat. L’hipòdrom en aquesta zona es podria instal·lar en el Mas de Bigues, el camp de rugby i els terrenys adjacents del camp de bèisbol, el circuit de cros i bona part de la zona verda que existeix fins a l’alçada de l’Institut Jaume Callís. En total, 210.000 metres quadrats de terrenys municipals.

“Seria un projecte al qual donaríem prioritat, sempre i quan la societat i els polítics de Vic ho veiessin amb bons ulls”, diu Josep Pujadas, president de la delegació de la Cambra de Comerç a Osona i vertadera ànima del projecte. “És un lloc una mica just, pel que fa a les mides, no és la millor ubicació, però té l’avantatge que està al mig de la ciutat i que té la universitat i un centre de referència de l’esport al costat. Però, insisteixo, tot són només idees i no hi ha res concretat”, argumenta.

Arnau Martí, candidat a l’alcaldia de Vic per ICV-EUiA, és el primer que s’ha pronunciat en contra d’aquesta possible ubicació a Vic. “L’Ajuntament no pot donar suport a una proposta que sacrifica espais d’equipaments municipals públics que estan destinats a la practica esportiva i que donen servei a diverses entitats de la la ciutat”, diu l’ecosocialista. Martí demana a l’alcalde de Vic que desestimi la proposta perquè "la ciutat no pot perdre més espai públic per privatitzar-lo”

La Generalitat i el Consell Comarcal d’Osona

L’activitat al voltant del projecte de l’hipòdrom no s’atura, i es mostra en diverses vessants. El ple del Consell Comarcal d’Osona, reunit el passat dimecres, va aprovar una moció de suport a la construcció de l’equipament. El document el va presentar a títol personal Josep Anglada, encara conseller del grup comarcal de PxC a l’ens (tot i que ja no forma part del partit). La proposta va obtenir el suport, a més d’Anglada, de CiU i PSC. Hi van votar en contra ERC, ICV i el conseller no adscrit, Antoni Sánchez. La consellera de la CUP es va absentar de la sala en el moment de defensar la moció i en la consegüent votació.

Per altra banda, una delegació dels impulsors, encapçalada per Josep Pujadas, ha viatjat aquest cap de setmana a l’hipòdrom de Pau, a França, per conèixer de primera mà com funciona un equipament d’aquestes característiques. Entre la comitiva també hi ha representants del Departament d’Agricultura de la Generalitat, el Consell Empresarial d'Osona i el Consell Comarcal d’Osona, amb el president de l’ens, Joan Roca.
Arxivat a