El Consell Comarcal dóna suport a la construcció d'un hipòdrom

PSC, CiU i Josep Anglada hi voten a favor, mentre ERC, ICV, la CUP i Antoni Sànchez s'hi oposen

Redacció Osona.com
18 de desembre del 2014
Actualitzat el 19 de desembre a les 9:40h

El ple del Consell Comarcal d'Osona, aquest dimecres. Foto: Consell Comarcal d'Osona


El ple del Consell Comarcal d’Osona, reunit aquest dimecres, va aprovar una moció de suport a la construcció d’un hipòdrom a la comarca, una iniciativa que va anunciar fa unes setmanes el president de la delegació de la Cambra de Comerç a Osona, Josep Pujadas. La moció la va presentar a títol personal Josep Anglada, encara conseller del grup comarcal de PxC a l’ens (tot i que ja no forma part del partit). La proposta va obtenir el suport, a més d’Anglada, de CiU i PSC. Hi van votar en contra ERC, ICV i el conseller no adscrit, Antoni Sánchez. La consellera de la CUP es va absentar de la sala en el moment de defensar la moció i en la consegüent votació.

Anglada va defensar l’hipòdrom pel benefici econòmic que pot aportar a la comarca. “Aquest projecte ajudaria a rebaixar l’atur, donaria un servei als aficionats d’aquest esport i seria un revulsiu en el sector turístic osonenc”, va argumentar.

El grup comarcal del PSC veu viable el projecte. En la mateixa línia, el portaveu de CiU, Josep M. Masramon, va defensar la proposta, ara a les beceroles, per l’afició que hi ha a Osona al món dels cavalls i perquè podria ser una mena de "casa gran del món del cavall que podria abastar tot el que es mou al seu entorn".

ICV i el conseller no adscrit, per la seva banda, consideren que un projecte d’aquest tipus no ha de rebre suport públic. ERC hi va votar en contra perquè el Consell Comarcal té “altres prioritats” i perquè és una iniciativa privada, tot i que es va matisar que el vot en contra no era un vot obstructiu sinó "de criteri".

El projecte passa per intentar ubicar l’hipòdrom en uns terrenys públics, que cedeixi algun ajuntament, a canvi de l’impuls econòmic que suposaria per a la zona. Precisament, des de la Cambra de Comerç continuen els contactes i les visites per tal d’intentar trobar un terreny. Aquesta tasca és complicada, ja que l’equipament necessita una àrea molt gran, d’entre 20 i 24 hectàrees, que no és fàcil de trobar a la comarca.

Una delegació dels impulsors, entre els que també hi ha el Consell Empresarial d'Osona, viatjarà el proper 20 de desembre a l’hipòdrom de Pau, a França, per conèixer de primera mà com funciona un equipament d’aquestes característiques. La comitiva estarà encapçalada pel president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca. A la tornada, es crearà una comissió que avaluarà els terrenys dels quals es disposa.
Arxivat a