Els treballadors de Marcel Muñoz tornen a posposar la vaga fins dimarts

Els sindicats intensifiquen les negociacions i reclamen garanties per a la recol·locació

Pere Pratdesaba
18 de desembre del 2014
Actualitzat a la 13:19h

Un dels treballadors de Marcel Muñoz fent sonar un clàxon davant l'estació de trens de Vic, en una protesta. Foto: Jose M. Gutiérrez


Les negociacions sobre l’expedient de regulació d'ocupació (ERO), que l’empresa càrnia Marcel Muñoz va presentar el passat divendres i que suposarà l’acomiadament de 82 treballadors, s’han intensificat en les darreres hores. Els sindicats han establert converses a dues bandes, amb Marcel Muñoz i amb Esfosa. Els treballadors, com a mostra de bona voluntat, han decidit posposar la vaga que tenien programada fins al proper dimarts i esperar el resultat de les negociacions.

Marcel Muñoz té subscrit amb Esfosa, des de fa 23 anys, un contracte per a l’elaboració de tripes de l’escorxador (que es fan a dins mateix de l’escorxador), renovable d’any en any. Esfosa ha decidit rescindir aquest contracte a partir del 31 de gener i donar el servei a una altra empresa, la qual cosa suposa que Marcel Muñoz no tindrà feina per a aquests treballadors i els haurà d’acomiadar, a través d’aquest ERO. Els sindicats consideren que tot és una estratègia per donar el servei a una de les anomenades falses cooperatives, amb unes condicions laborals més precàries.

Els sindicats van estar reunits amb la direcció de Marcel Muñoz aquest dimecres fins a les 12 de la nit. A les cinc del matí d’aquest dijous hi ha hagut una altra assemblea amb els treballadors, a dins mateix d’Esfosa, on s’ha acceptat ajornar la vaga per unanimitat.

Els treballadors reclamen a Marcel Muñoz una millor indemnització i a Esfosa que se’ls garanteixi la recol·locació en alguna de les seves empreses accionistes, una possibilitat que a hores d’ara sembla força probable. Els treballadors, en cas de ser reabsorvits per una altra empresa, entrarien sense cap antiguitat (després de rebre les respectives indemnitzacions) i sense cap dret adquirit. Per això, els sindicats volen algun tipus de garantia, com que no se’ls pugui acomiadar en un període de, al menys, dos anys.
Arxivat a