La Generalitat avisa una trentena de granges d'Osona per la mala gestió dels seus purins

Els propietaris tenen quatre mesos per trobar alternatives o hauran de reduir el nombre de porcs

per Redacció Osona.com, 17 de desembre de 2014 a les 16:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Agricultura i Ramaderia ha enviat una carta a 35 explotacions ramaderes de la comarca d'Osona per avisar-los que estan fent una mala gestió de l'excedent de purí. Aquests propietaris ara tenen un període de quatre mesos per trobar alternatives o es veuran obligats a reduir la cabana porcina (el nombre de porcs que tenen a la granja). Així ho ha confirmat el director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, des del Simposi Internacional sobre gestió de dejeccions ramaderes que se celebra a Vic aquest dimecres i dijous.

Es tracta de 35 explotacions ramaderes de mida mitjana que no han sabut com fer front al tancament de les plantes de purins, on fins ara feien arribar una part important de l'excedent del purí que generaven. La carta, a mode d'avís, els recorda que si volen continuar l'activitat al ritme actual en quatre mesos hauran de trobar una alternativa a la gestió de purins o es veuran obligats a reduir el nombre de porcs de les seves granges.


Les solucions passen, entre d'altres, per reduir el nitrogen que excreten els animals a partir de la dieta, la instal·lació de separadors sòlid-líquid o transportar els purins a altres comarques on el necessitin. Totes elles però, necessiten d'inversions importants i cal una reflexió per part dels ramaders per poder triar la que millor s'adapti a les seves necessitats.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació