Vic acull un simposi internacional sobre purins

Una vintena de membres del GDT donen la benvinguda als assistents a la “terra dels porcs”

Membres del GDT, a l'entrada del simposi
Membres del GDT, a l'entrada del simposi | Adrià Costa
Redacció Osona.com
17 de desembre del 2014
Actualitzat a la 13:54h

Inauguració del simposi Reptes i oportunitats en la fertilització i gestió de les dejeccions ramaderes Foto: Adrià Costa


Una vintena de membres del Grup de Defensa del Ter (GDT) han donat la benvinguda aquest matí als assistents al “Simposi internacional: reptes i oportunitats en fertilització i gestió de les dejeccions ramaderes”, que se celebra durant dos dies al Sucre de Vic. A l'entrada de l'edifici, han desplegat una pancarta on es llegia “Welcome to PIGLAND. Warning: Contaminated area!” (Benvingut a la terra dels porcs. Atenció: àrea contaminada!” i han repartit fulletons informatius en català i anglès.

Els representants del GDT disposaran de 10 minuts en una de les taules rodones del simposi per exposar el seu punt de vista al voltant de quines mesures serien d’aplicació a la problemàtica al territori. L’entitat ecologista fa anys que denuncia l’excedent de purins a Osona, que han contaminat les fonts de nitrats. El GDT demana el control real de les normatives i lleis del sector, que s’acabin els favors de l’administració a la gran indústria i que es potenciï un mosaic agrícola.

Aquest simposi és una iniciativa del Departament d’Agricultura, amb col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, per tal de generar un debat intens i amb un elevat nivell tècnic en relació a les diferents experiències que en matèria de fertilització i gestió de les dejeccions ramaderes es porten a terme en altres països en els quals, a imatge i semblança de Catalunya, el potencial ramader i la gestió de la fertilització nitrogenada i de les dejeccions ramaderes són un repte productiu i mediambiental.
 
A la vegada, el simposi també persegueix poder avaluar les possibles alternatives sobre la gestió de les dejeccions que podrien ser viables a Catalunya, tant des del punt de vista tècnic com mediambiental i econòmic.
 

Més informació sobre el simposi


Activistes del GDT han rebut els assistents al simposi. Foto: Adrià Costa

Arxivat a