Xefs d'estrella Michelin a la Fira de la Tòfona de Centelles

Els cuiners Francesc Rovira i Toni Sala, a càrrec de les demostracions gastronòmiques

Toni Carrasco
17 de desembre del 2014
Actualitzat el 21 de desembre a les 9:10h
Una parada de la Fira de la Tòfona, aquest dissabte.
Una parada de la Fira de la Tòfona, aquest dissabte. | Josep M. Costa
Una parada de la Fira de la Tòfona, l'edició anterior. Foto: Josep M. Costa

El diamant negre de la cuina tornarà a ser el protagonista a Centelles aquest cap de setmana, 20 i 21 de desembre, en la setena edició de la Fira de la Tòfona. Unes cinquanta parades relacionades directament amb aquest producte ompliran el Passeig i el carrer Anselm Clavé.

Tot i que a nivell popular i neòfit a la tòfona negra se la confon amb un pastisset-bombó de xocolata que la imita, cada cop es coneix i s'utilitza més de forma senzilla en molts plats. Cal dir també que aquest producte no necessita gaires elaboracions ni tampoc llargues coccions per gaudir del seu aroma, olor i gust. Enguany, la temporada de recerca de la tòfona ha estat força productiva, tot i que les pluges n'han disminuït les seves propietats organolèptiques.

Aquest fong tant preuat, serà també l'eix central entorn del qual giraran els tallers, activitats i demostracions gastronòmiques que s'han organitzat pels assistents. Enguany, el punt culinari de la jornada el posaran els xefs amb estrella Michelin Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn, i Toni Sala, de la Fonda Sala d'Olost, que ja va ser present a la primera edició del certamen. Una altra novetat gastronòmica serà el maridatge de la cervesa Terra, a càrrec dels professionals Jordi Fontseca i Joan Sallent.

D'altra banda, es faran públics els guanyadors del segon concurs de cuina amb tòfona i es portarà a terme per segona vegada la competició de gossos tofonaires. A més, diversos bars del municipi oferiran durant tot el cap de setmana, i bona part d'ells fins al 31 de gener, plats elaborats amb aquest producte.

La regidora de comerç, Maria Urpina, ha explicat que es preveu una afluència al voltant de les 5.000 persones, una xifra similar a la de l'any anterior. La fira, poc a poc, s'ha anat consolidant i cada vegada crida l'atenció de cares més conegudes. De fet, s'espera que visiti el certamen el mediàtic economista Santiago Niño Becerra.
 

Més informació

Programa d'activitats

Recull de galeries de fotos de la Fira de la Tòfona de Centelles

Arxivat a