El Consell Comarcal incrementa les places del programa Joves per l'Ocupació

En l’anterior edició, un 40% dels participants va trobar feina i un 30% va retornar als estudis

Redacció Osona.com
17 de desembre del 2014
Actualitzat a les 8:58h
El Consell Comarcal d’Osona ha posat en marxa una nova edició del programa Joves per l’Ocupació, amb l’objectiu de pal·liar l’atur juvenil a la comarca. La bona acollida i els bons resultats d’inserció laboral obtinguts en l’anterior edició han fet que l’ens comarcal aposti per incrementar de les 60 de l’any passat fins a 70 el nombre de places disponibles per aquest 2015.

El programa s’adreça a nois i noies d’entre 16 i 24 anys empadronats a la comarca d’Osona i amb un nivell formatiu màxim d’Educació Secundària Obligatòria. Les persones interessades es poden inscriure a través del Punt d’Informació Juvenil del seu municipi o a través de l’Oficina de Treball de Vic.

A Osona, l’atur juvenil se situava, el març de 2014, en unes xifres que superaven el miler de persones. En la darrera edició del programa (que es tancarà de forma definitiva la primavera que ve) hi van participar 60 joves, i fins al moment prop del 40% han trobat feina i el 30% han reprès els seus estudis.

El programa ofereix diverses formacions lligades a pràctiques a empreses, que reben una subvenció per tal de contractar els joves que participen al programa. Una trentena d’empreses de la comarca ja hi han participat.