Vic reparteix piruletes per fomentar el civisme a la universitat

La iniciativa va dirigida al col·lectiu d'estudiants

Redacció
16 de desembre del 2014
Actualitzat a les 16:25h

Imatge de la presentació de la campanya. Foto: Ajuntament de Vic


L'Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya han llençat una campanya per fomentar el civisme entre el col·lectiu d'estudiants de la universitat. La iniciativa, que porta per títol “We are Civic-Minded” la van presentar dijous, 11 de desembre, el regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana; la secretària general de la UVic-UCC, Carme Sanmartí, i el president i la vicepresidenta del Consell d'Estudiants del centre, Lluís Lupión i Ester García.

La campanya es concreta en un díptic informatiu en diversos idiomes en què s'hi detalla  el contingut de l’ordenança municipal en matèria de sorolls i incivisme a l’espai públic. A banda del fulletó, també es repartiran piruletes als bars de la ciutat on s'hi podrà llegir l'eslògan de la proposta: “Respectem el descans del veïnat. Tolerància zero amb l’incivisme”.

Segons va apuntar Ballana, un dels motius principals per impulsar la campanya han estat les queixes que es continuen registrant els dijous -dia de festa universitària- a causa del soroll. És per això que el projecte va destinat, sobretot, el col·lectiu estudiantil.

Per la seva banda, Sanmartí va posar de relleu que “l’educació dels alumnes va més enllà de l’estricta carrera universitària” i que “també implica la convivència a l’espai i ciutat on es viu”. La secretària de la UVic-UCC també va posar de manifest que el gruix d'alumnes internacionals amb que compta el centre és una de la raons per les quals el díptic s'ha escrit en català, castellà, anglès i francès.
Arxivat a