Txarango guanya un Premi ARC per tercer any consecutiu

Les altres sis propostes musicals osonenques nominades es queden sense guardó

Redacció Osona.com
16 de desembre del 2014
Actualitzat a les 8:43h
Txarango
Txarango | Rastres Fotografia

Els Txarango, Premi ARC a la millor gira per festa major. Foto: Rastres Fotografia


Els Txarango estan abonats als Premis ARC. La banda resident a Osona s'ha endut un guardó del certamen organizat per l'Associació de Representants per tercer any consecutiu. En aquesta ocasió ha caigut el premi a la millor gira de festes majors, el mateix premi que van guanyar el 2012. L'any passat, en canvi, el premi va ser per a la millor gira internacional.

"La tempesta", la gira amb la qual els Txarango han portat el Som riu arreu del país es va endur un dels Premis ARC 2014. Es van imposar als altres tres nominats: Buhos, Els Pets i els osonencs Oques Grasses.
 
La dotzena edició dels Premis ARC de la Indústria Musical en Directe, que es van lliurar aquest dilluns a la sala Barts de Barcelona, també van distingir les bandes Mishima, Love of Lesbian, la revista Rockdelux i el programa Els Matins de TV3. Els altres premiats van ser Macedònia, Che Sudaka, Ol'Green i The Excitements, així com les sales Rocksound de Barcelona, La Mirona de Salt, el Teatre Kursaal de Manresa, el Guitar Festival de Barcelona, les Fires de Sant Narcís de Girona, la banda Aquàrium i el grup Hotel Cochambre, mentre que el premi a la trajectòria va ser per al periodista Àngel Casas.

La vetllada va ser un xic decepcionant per a la música osonenca, ja que hi havia fins a set nominacions en les distintes categories i només Txarango va aconseguir el premi. Oques Grasses, com ja hem esmentat, també aspirava a la millor gira per festes majors. La Iaia optava a la millor gira per festivals, un guardó que era novetat aquest any. Nombrosa representació osonenca al premi a l'artista revelació, en el que estaven nominats Obeses, Bonobos i Joana Serrat. Per últim, el teatre l'Atlàntida de Vic apareixia en els guardons com a millor programació de teatre o auditori.