Sant Martí de Centelles estudia reformar el cementiri

La Diputació lliura un estudi a l'Ajuntament

Redacció Osona.com
15 de desembre del 2014
Actualitzat a les 11:16h
La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, ha entregat a l'Ajuntamet de Sant Martí de Centelles l'estudi de costos del cementiri de Valldaneu.

Aquest document és una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora dels cementiris municipals. Per un costat, avalua les edificacions i l'àmbit d'urbanització del cementiri analitzant-ne l'estat de conservació. Per l'altre, proposa accions per una posta a punt inicial de les parts més deteriorades d'aquest i defineix les actuacions necessàries per mantenir anualment el cementiri en bon estat.

Amb l'objectiu de poder valorar el manteniment s'ha tingut en compte els consums i els serveis a realitzar, com la desratització i desinfecció, la gestió de residus, la jardineria, el reg i la neteja. També s'ha estudiat el manteniment general del cementiri a través de l'electricitat, lampisteria, obra civil, pintura, serralleria, seguretat contra incendis i urbanització.

Finalment, també s'ha valorat el manteniment de l'equipament operatiu i del legal. El primer fa referència a la maquinària  a les plataformes elevadores; i, el segon, a les auditories tecnicolegals i al control de la legionel·la.

Els resultats d'aquest estudi permetran a l'Ajuntament estudiar i planificar les actuacions a realitzar al cementiri, tant en obres com de manteniment i de taxes a aplicar. També busca poder realitzar una gestió eficient envers al manteniment del recinte i oferir a la ciutadania un nivell adequat.

L'estudi de costos de manteniment del cementiri ha tingut un cost de 1.000 euros, finançat per la Diputació de Barcelona. Aquest equipament té una superfície d'uns 568 metres quadrats i disposa de 147 unitats d'enterrament.