Les Fires de Santa Llúcia porten el Nadal a Osona

Vic, Taradell i Prats de Lluçanès ocupen els seus carrers amb parades de tot tipus

Redacció Osona.com
15 de desembre del 2014
Actualitzat a les 17:07h
Fira de Santa Llúcia de Taradell.
Fira de Santa Llúcia de Taradell. | Adrià Costa

Una parada de tions a la Fira de Santa Llúcia de Vic. Foto: Víctor Castelo


La tradicional Fira de Santa Llúcia va reaparèixer un any més a diverses localitats osonenques aquest cap de setmana. Vic, Taradell i Prats del Lluçanès van tenyir els seus carrers amb els colors nadalencs dels avets, els tions i els pessebres i van sorprendre els assistents amb algunes de les activitats del seu cartell.

Vic va ser el municipi que més va allargar la proposta, que es va desplegar entorn de la plaça dels Màrtirs durant tres dies, del 12 al 14 de desembre. Aquesta segona edició va portar a la ciutat prop de 25 parades en què diversos comerços locals van poder mostrar al públic els seus productes.

Sí bé a la capital d'Osona la iniciativa és primerenca, a Taradell la fira ja porta gairebé 40 anys de rodatge. La seva 39a edició va comptar amb la participació de 80 venedors, que de la mateixa manera que als altres municipis, van exhibir articles que anaven des de la típica decoració nadalenca fins a aliments artesanals de qualitat.
 
D'altra banda, va tenir lloc la recollida de cartes per part del patge reial, qui va guardar els desitjos dels nens taradellencs. Els menuts també van poder gaudir del berenar popular a base de torrades i botifarra i de les passejades amb poni organitzades especialment per a l'ocasió. La música tampoc va faltar a Taradell gràcies a la Coral l'Arpa que va amenitzar la vetllada amb les seves peces.

A Prats de Lluçanès aquesta proposta nadalenca també és tradició, de fet s'ha celebrat de forma continuada des del segle XVIII. Aquest cap de setmana l'agricultura i la ramaderia van convertir-se un cop més en les protagonistes de la fira del poble on també va destacar el paper de les entitats locals.

Els moments destacats de dissabte van ser l’inici de la campanya de Nadal de la Unió de Botiguers i Comerciants, els tallers infantils a càrrec de Diverta i la presentació del l'audiovisual  “Del 8b als 8.000 metres” de la mà de l'alpinista Ferran Latorre. També va celebrar-se el concert nadalenc que va servir per estrenar la sardana “Lluçanès”.

Diumenge, la proposta central va ser l’exposició de bestiar i aviram de Nadal i maquinària agrícola la qual va aconseguir aplegar una allau de públic a la plaça de la Roca Xica. D'altra banda, va tenir lloc per primera vegada la Trobada de tallistes de fusta. Els professionals d'aquest ofici van mostrar la seva destresa als assistents, qui també van poder visitar una exposició amb obres relacionades amb aquest àmbit.
 

Una noia fotografiant-se a la Fira de Santa Llúcia de Taradell. Foto: Adrià Costa

 

Un dels artesans presenta a la Trobada de tallistes de fusta de la fira de Prats de Lluçanès. Foto: Adrià Costa

 
Arxivat a