Facebook vol evitar que es publiquin fotografies en estat ebri

Els enginyers de la companyia estan treballant en un nou servei

Canal Digital
13 de desembre del 2014
Actualitzat a les 21:45h

Diversos enginyers de Facebook estan treballant per incloure un nou servei a la xarxa, el qual permetrà distingir les fotografies que s'han fet sota els efectes de l'alcohol d'aquelles que s'han realitzat estan sobri. L'objectiu d'aquesta iniciativa és cuidar la imatge de l'usuari i disminuir el material que pugui afectar-lo negativament.

El software consistirà en una especie d'assistent digital que vetllarà per protegir l'usuari d'imatges que en un futur li puguin resultar vergonyoses. Per exemple, quan una persona vulgui penjar una fotografia a la plataforma en què apareix bevent, aquest assistent li preguntarà si està segur de fer-ho, és a dir, actuarà com una barrera de seguretat.

La intenció dels enginyers de Facebook és utilitzar una tecnologia similar a la que es fa servir actualment per reconèixer els rostres de les fotografies penjades a la xarxa. Així ho va explicar Yann LeCun, el cap del Laboratori d'Intel·ligència Artificial de Facebook, en una entrevista concedida a la revista Wired.