La IGP Llonganissa de Vic, present a la Guia Repsol 2015

El directori recull els millors aliments i begudes d’Espanya

Redacció Osona.com
13 de desembre del 2014
Actualitzat a les 21:39h

Llonganisses de Fussimanya. Foto: Adrià Costa

Els productes de la IGP Llonganissa de Vic han estat inclosos dins la “Guia dels millors aliments i begudes no peribles d’Espanya” llançada per la Guia Repsol. La selecció, elaborada en col·laboració amb l’Associació d’Amics de la Reial Acadèmia de Gastronomia, inclou 2.000 referències amb un alt nivell de qualitat, entre 40.000 que es van valorar, i que s’han agrupat en vuit categories de productes selectes.

Aquest directori neix com una iniciativa que anima a descobrir Espanya a través dels productes no peribles de major qualitat i que reflecteix l’enorme varietat del patrimoni gastronòmic espanyol. “Un dels aspectes que ha contribuït a la inclusió de la IGP Llonganissa de Vic en aquesta guia és el seu procés d’elaboració artesanal i natural, que només utilitza carns magres de porc seleccionades, a més de sal i pebre negre”, expliquen fonts de la IGP.

Els lectors de la guia poden trobar informació detallada de la Llonganissa de Vic: la seva història, el seu origen, el procés d’elaboració, la matèria primera que s’utilitza, característiques nutricionals, els consells de consum o quines empreses formen part de la IGP.

La llonganissa de Vic s'elabora en empreses que estan inscrites en els registres del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic. Actualment, la composen les següents empreses: Embotits Artesans Can Duran, Embotits Salgot, Sucesores de J. Pont, Agroalimentària de Savassona (marca Fussimanya), Casa Riera Ordeix, Embotits Casolans Ca La Glòria (marca Casa Oms), Aliments i Embotits (marca Bon Vic) i Embotits Solà.
Arxivat a