Vic disposarà d'un únic espai amb tots els òrgans judicials de la ciutat

Les instal·lacions seran més “modernes”, ha constatat el conseller Germà Gordó, en la signatura del protocol | Vic disposarà d’un nou jutjat penal de Vic i la Subdelegació de la Fiscalia

Redacció Osona.com
13 de desembre del 2014
Actualitzat el 16 de desembre a les 17:42h

Germà Gordó i Josep Maria Vila d'Abadal. Foto: Adrià Costa


L’Ajuntament de Vic ha acollit aquest divendres a la tarda la signatura del protocol d’actuació que farà possible que Vic disposi d’un únic espai on s’ubicaran tots els òrgans judicials de la ciutat. El conseller de Justícia, Germà Gordó, i l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, han estat els encarregats de rubricar aquest protocol que, tal i com ha recordat el conseller Gordó “és una actuació que s’emmarca en el Pla director d’Equipaments Judicials”, per al període 2015-2020.
 
El titular de Justícia ha avançat en la seva intervenció, en el sí de la signatura del protocol, que aquesta nova instal·lació ja preveu donar cabuda “al nou jutjat penal de Vic i a la Subdelegació de la Fiscalia a la ciutat, la qual ja compta amb el vistiplau del Ministeri de Justícia”.

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vic iniciaran, gràcies a aquesta signatura, les actuacions necessàries perquè la Generalitat disposi, en el termini de dos anys i gràcies a la cessió de l’Ajuntament de Vic, d’un immoble de 925,50m2 de superfície total útil situat a la Rambla Hospital, 46, que compta amb una planta baixa i tres plantes pis per tal de destinar-lo a dependències judicials. Es tracta de les antigues dependències de la Guàrdia Urbana, que connecten amb els actuals jutjats.
 
L’immoble s’haurà d’habilitar i adequar per acollir un nou edifici judicial on s’ubicaran els cinc jutjats actuals de primera instància i instrucció, un d’ells amb atribucions en assumptes de violència sobre la dona (VIDO), i disposarà espai suficient per a un futur creixement.
 
S’hi allotjaran el Registre Civil, el jutjat de guàrdia i les dependències per a la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, Servei Comú General, Servei comú d’Execució, Equip de Mesures Penals alternatives, biblioteca, oficce, atenció ciutadana, arxiu i detinguts. L’edifici disposarà de les més avantguardistes tecnologies i es remodelarà per acollir l’oficina judicial.
 
Actualment, les dependències judicials de Vic estan situades en dos indrets diferents: el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 5 està situat ja en el nou edifici mentre que la resta d’òrgans judicials i equipaments estan situats al carrer Dr. Junyent, 4, amb Bisbe Morgades, que amb aquesta actuació permetrà la connexió amb l’edifici nou de Rambla Hospital a través de la planta baixa. A més, s’hi desplaçarà també les dependències de la Sala de vistes pels Penals de Manresa i el despatx pel jutge de Manresa que fins ara ocupaven un local en lloguer al carrer Doctor Junyent, 12-14.

Més comoditat, eficàcia i eficiència

Durant la signatura, Germà Gordó ha remarcat que, tirar endavant aquest nou espai, “permetrà unes instal·lacions més modernes i poder desenvolupar la nova oficina judicial”. El que, tal i com ha puntualitzat el conseller, suposa “més comoditats, major eficàcia i més eficiència” en benefici de ciutadans i professionals.
 
El conseller de Justícia ha tingut paraules d’agraïment per l’Ajuntament de Vic, que serà l’encarregat de finançar el projecte, alhora que ha especificat que “el lloguer que paga la Generalitat per les instal·lacions que té ara es destinarà a retornar al municipi aquest finançament”. “La d’avui, és una aposta conjunta del Govern de la Generalitat i de l’Ajuntament de Vic”, ha asseverat Gordó.

Vila d’Abadal ha remarcat, per la seva banda, que “és fonamental com a capital de comarca poder donar un bon servei judicial”.
 

Germà Gordó, aquest divendres a Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a