La UVic-UCC atorgarà el Doctorat Honoris Causa a Anna Veiga

La biòloga serà la primera dona que obtindrà aquesta distinció, que es donarà a Manresa

Anna Veiga
Anna Veiga | Parlament de Catalunya
Redacció Osona.com
12 de desembre del 2014
Actualitzat a les 19:38h
El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), òrgan gestor de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), va aprovar aquest dijous atorgar el Doctorat Honoris Causa (DHC) a la biòloga Anna Veiga Lluch, especialitzada en biomedicina, pel valor “inqüestionable” de la seva trajectòria acadèmica i professional. La decisió es pot considerar un gest més que explícit de suport a la petició de la UVic-UCC per tal d'aconseguir una Facultat de Medicina, en la qual tindria una gran importància la recerca.

Veiga, llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Autònoma de Barcelona (UAB), dirigeix la investigació del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona. Fou guardonada l’any 2004 amb la Creu de Sant Jordi i el 2006 amb el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica per la seva contribució a difondre i consolidar els avenços de la ciència, especialment en l’àmbit de la biomedicina, ambdós guardons concedits per la Generalitat de Catalunya; i l’any 2013 fou guardonada amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.

En aquest cas, serà el primer Doctor Honoris Causa que acollirà Manresa i també serà el primer que la UVic-UCC l’atorgarà a una dona. L’acte tindrà lloc a finals del primer trimestre de l’any 2015.
Arxivat a