La UVic recupera el 100% de les accions d'Eumo Editorial

La Fundació Universitària Balmes autoritza la compra del 50% de l'accionariat a Edicions 62

Redacció Osona.com
12 de desembre del 2014
Actualitzat el 13 de desembre a les 22:59h

Reunió del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, aquest dijous. Foto: UVic


El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), l’entitat que gestiona la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ha autoritzat la recuperació del 100% del capital d'Eumo Editoral. Per això, la FUB comprarà el 50% d’accions que fins ara pertanyien a Edicions 62 (Planeta), segons el valor que tinguin en el balanç de tancament del 2014.

El Grup 62 va comprar l’any 2011 el 50% de les accions d’Eumo Editorial, que fins llavors tenia la Universitat de Vic com a propietària única, amb el 100% de l’accionariat. L’objectiu de l’operació era consolidar la presència d’Eumo Editorial en el món educatiu i fer-ne una referència en el sector.

El motiu de recuperar la propietat d’Eumo Editorial és estratègica, “ja que es considera transferència de coneixement a la societat”, explica la FUB en una nota. La integració a Edicions 62 no ha acabat de funcionar, perquè la presència d’Eumo Editorial s’ha anat diluint a dins de l’estructura d’aquest gegant empresarial. Eumo Editorial intentarà ara trobar un altre soci d’unes característiques més semblants a les seves. L’editorial té en l’actualitat dos treballadors en nòmina.

Eumo Editorial va ser creada el 1979, dos anys després de la fundació de l'Escola Universitària de Mestres d'Osona. Va néixer com a estímul i suport a la recerca i a una tasca docent que es volia renovadora i innovadora. Avui, Eumo Editorial compta amb més de 1.300 títols agrupats en dos eixos: el de manual universitari, assaig i poesia d'una banda, i el de llibre escolar de l’altra.
Arxivat a