El servei d'electricitat a Osona es restableix gairebé en la seva totalitat

L'apagada al migdia a causa del fort temporal de vent ha estat generalitzada

Redacció Osona.com
09 de desembre del 2014
Actualitzat el 10 de desembre a les 20:05h
El vent ha provocat incidències greus en el subministrament elèctric a molts punts d'Osona al llarg de tota aquesta tarda. Estabanell Energia ha informat a dos quarts de sis a través del seu Twitter que el servei ja ha estat restablert en la seva totalitat a la comarca. Tot i això, segons ha pogut constatar aquest diari, encara hi ha incidències puntuals a llocs com Taradell, Tona i Vilanova de Sau amb clients d'Endesa.

Segons Estabanell Energia, pocs minuts després de la una del migdia hi ha hagut un tall generalitzat a la comarca, a causa d'un "disparo" a Red Elèctrica que ha afectat la subestació de Centelles. La incidència s'ha restablert de seguida, però molts llocs de la comarca han quedat sense subministrament, que s'ha anat recuperant poc a poc.

"Hem tingut moltes avaries provocades pels arbres que han caigut sobre vials, per això els principals problemes els tenim en zones amb cablejat aeri", ha indicat un portaveu de la companyia. "Es tracta d'anar rastrejant la línia i anar trobant els llocs on hi ha incidències. El problema és que alguns d'aquests llocs són de difícil accés", ha afegit.