Les pistes de gel del Badanadal marquen l'inici de les festes a Manlleu

La proposta omplirà la ciutat d'activitats fins al 7 de gener | La cultura i la gastronomia també tindran protagonisme en les jornades amb l'espai Express i "Idea't"

Redacció Osona.com
09 de desembre del 2014
Actualitzat el 11 de desembre a les 12:24h
La pista de gel de la plaça Fra Bernadí, aquest dilluns
La pista de gel de la plaça Fra Bernadí, aquest dilluns | Adrià Costa

Un nen a punt de baixar pel el tobogan de gel. Foto: Adrià Costa

 
El Badanadal de Manlleu ha tornat a obrir les seves portes, de la mateixa manera que ja va fer l'any passat i coincidint amb el Mercat Medieval de Vic. La proposta omplirà la ciutat amb una allau d'activitats pensades per a tots els públics que s'allargaran un mes: del 6 de desembre al 7 de gener. La inauguració de les pistes i el tobogan de gel i l'exhibició del Club Patí Manlleu el passat dissabte van donar el tret de sortida de la proposta. Bona afluència de gent durant aquest llarg cap de setmana, que s'ha caracteritzat pel fred i la manca de pluges.

El parc lúdic de gel és un dels pilars centrals de la proposta. L'espai, situat a la plaça Fra Bernadí, compta amb dues pistes de gel, una de principal que fa més de 600 m2 i una altre de més petita on els menuts poden aprendre a patinar de la mà dels pingüins del Badanadal. En aquesta edició les entrades de les pistes es poden comprar per Internet a través del web de la iniciativa.

Un triple tobogan de gel de més de 20 metres de llarg és l'atracció que completa l'oferta del parc. En l'edició anterior aquest espai va batre tots els rècords de participació: es van registrar més de 15.000 patinadors i prop de 18.500 baixades amb trineu pel triple tobogan.

Just al costat d'aquest parc s'hi situa una ludoteca infantil on els jocs i el lleure en són els protagonistes. A més, durant els dies laborables també s'ofereix un servei de casal de Nadal i s'habilita una zona de cafeteria i creperia.

Les pistes, el tobogan de gel, i la ludoteca, obren les seves instal·lacions cada dia de les 11:00h a les 20:00h els dies laborables, i de les 10:30h a les 20:30h els festius. Els dies lectius es poden reservar les pistes de gel de les 8:00h a les 16:00h per patinar amb grup i s’obren al públic en general de les 17:00h a les 20:00 h. Els preus i altre informació d'interès sobre el parc lúdic es pot consultar al web de Badanadal.

A banda d'aquestes propostes les jornades despleguen una seixantena d'activitats que van des de suggeriments més nadalencs fins a ofertes de caire formatiu i cultural. Per exemple, els visitants poden divertir-se participant al paintball làser o aprendre a jugar amb els materials en diversos tallers de manualitats.

Durant aquests dies la ciutat també compte amb un altre indret: l'espai Express. L'antic edifici de la cooperativa es transforma en la botiga de les botigues, un aparador on els comerços de la localitat exposen els seus productes.

L'oferta del Badanadal la completa “Idea't”, un binomi cultural i gastronòmic apte per a tots els públics i gustos. El cap de setmana del 20 i 21 de desembre l'edifici de Can Puget i la Plaça de Dalt Vila acolliran diverses propostes que barregen música,  literatura, teatre i gastronomia. Aquest any la cultura convidada de l'espai serà l'índia.
 

Recull de galeries de fotos del Badanadal de Manlleu

Programa del Badanadal 2014

 

La pista de gel de Badanadal, aquest dilluns. Foto: Adrià Costa

Arxivat a