Vint-i-vuit curts amb reminiscències «western» competeixen al Festival Julius

El certamen comença aquest dilluns i inclou activitats paral·leles com una exposició, una masterclass i un col·loqui

Redacció Osona.com
09 de desembre del 2014
Actualitzat a les 9:27h
Muntatge amb escenes dels curts del Festival d'enguany

El Festival de Curtmetratges Julius 2014 arrenca aquest dimarts, 9 de desembre, amb una programació d’actes que inclou tres sessions de cinema, una exposició, una xerrada-col·loqui i una masterclass i que tindrà el seu punt àlgid en la projecció de curts de divendres 12 i dissabte 13 de desembre a l’Espai ETC. En total, 28 curts competiran per emportar-se a casa algun dels premis, que sumen 3.500 euros. La majoria de curts provenen de la comarca d’Osona però també hi ha presència d’altres territoris catalans i dos curts de les Illes Balears.

Aquest any es faran tres passis dels curts: divendres al vespre, dissabte al matí i dissabte a la tarda. Enguany, com a novetat, l’acte de cloenda i lliurament de premis s’avança al dissabte, després de la projecció de curts.

 

Cartell del Julius 2014.

En aquesta edició, els participants han basat els seus curts en la frase “Em dic John Ford i faig pel·lícules de l’oest”. Un tema que ha donat peu a tot tipus de westerns, comèdies, drames, obres inclassificables i que també reivindiquen la figura del director de cinema.

La competició de curts és l’eix central d’aquest Julius però complementen la programació la sessió de Cineclub “El hombre que mató a Liberty Valance”, la projecció el dijous de “La lucha continúa” i una sessió de Cineclub Xic amb “El meu primer Festival.” El dijous s’oferirà una masterclass a l’Escola de disseny i superior de Vic sobre cartellisme i la figura de Macari Gómez Quibús “Mac”. També hi haurà una exposició dels cartells del Julius, on es podran veure els pòsters que els participants han dissenyat pels seus curts i que competiran pel premi Sert o no Sert. L’exposició es podrà veure durant els dies del Julius a l’Espai de Teatre i Cinema ETC.

El divendres, a les 20 hores, a l’espai Vicjove hi haurà una xerrada al voltant del cinema a càrrec del col·lectiu de formació artística Grup Ubú. Aquest ha estat un any de col·laboracions. Tant Vicjove com VicDones-Siad Osona s’han fixat en el Julius per sumar esforços. Això farà possible aquesta xerrada on Cineclub hi participarà. D’altra banda, s’inclourà a la programació del Julius la projecció dels espots del III Concurs d’Espots per a la No Violència de gènere. El guanyador es coneixerà també durant la gala de lliurament de premis del Festival Julius.
 

Programa d'actes i projeccions

Dossier de premsa del Festival Julius 2014

Arxivat a