La Diputació distingeix un projecte de reciclatge del Remei de Vic

La iniciativa està impulsada per diverses entitats

Foto de família amb els guanyadors dels Premis. Al mig, Sandrà Sardà, de Katakrak, que forma part d'Aquí Spot.
Foto de família amb els guanyadors dels Premis. Al mig, Sandrà Sardà, de Katakrak, que forma part d'Aquí Spot. | Diputació de Barcelona
Redacció Osona.com
07 de desembre del 2014

L'Espai Francesca Bonnemaison va acollir dijous al vespre l'acte de lliurament dels guardons de la VIII edició del Premi Josep M. Rueda i Palenzuela "La dimensió comunitària en la intervenció social", que atorga la Diputació de Barcelona a projectes que fomenten l'enfortiment del teixit social. El primer guardó, dotat amb 5.000 euros, va ser per al projecte “Remei Transforma't”, impulsat per l'entitat Aquí Spot.

La inauguració i la cloenda de l'acte van anar a càrrec de la diputada d'Educació, Igualtat i Ciutadania, Mireia Solsona, i del diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva, respectivament, que van destacar que aquests premis posen en valor el treball comunitari i el compromís social.

Remei Transforma't, guanyador del primer premi, és un projecte al barri del Remei de Vic, en el qual la transformació i el reciclatge esdevenen instruments de dinamització i integració comunitària, alhora que una forma de generar recursos de supervivència. A partir d'un espai obert a tothom de reparació d'objectes, amb eines, tallers i ajuda de professionals per a la transformació col∙laborativa, l'autoconstrucció, l'allargament de la vida útil dels objectes i l'aprofitament dels residus, es fomenten l'autoreparació, la creativitat, el compartir i les relacions veïnals.

Aquí Espot està constituïda com associació que, en el desenvolupament de les seves activitats, prioritza el treball en xarxa entre persones i entitats, entre les quals hi ha Intríngulis, El Tapís, Katakrak, l’Associació de Veïns del Remei, l’Associació Aurora Gestió de Projectes Socials, Bicia’t, Armari Col·lectiu, el Pla de Desenvolupament Comunitari del Remei, l’Associació de Veïns de la Calla, ACVic i Makea Tu Vida.

Els formats de les activitats que s’organitzen són diversos i variats: activitats que proposen espais de trobada en forma de festival, tallers creatius, accions artístiques, col·laboracions amb entitats o altres mecanisme. Alguns exemples d’aquestes activitats són els tallers de reparació de bicis, la creació de titelles, l’intercanvi de roba o de reciclatge tèxtil, de contes o jocs reciclats, entre d’altres, majoritàriament organitzades cooperativament amb els veïns dels barris de Vic sud.

Els premi d'intervenció social comunitària Josep M. Rueda té per objectiu reconèixer projectes i accions que fomenten processos participatius, enforteixen l'apoderament i el teixit social, i augmenten la capacitat organitzativa de la comunitat. En aquesta edició s'han presentat un total de 66 projectes, que han estat valorats per un jurat format per experts de l'àmbit acadèmic i professionals del món local.
 

Més informació, des del web d'Aquí Spot

Més informació, des del web de la Diputació de Barcelona
 

Arxivat a