Google Street View obre les portes de quinze monuments catalans

per Nació Digital, 6 de desembre de 2014 a les 20:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'interior de l'església de Santa Maria a Barcelona a través de Google Street View Foto: Redacció


L'aplicació Google Street View obre les portes virtualment de monuments catalans com el Parc de la Ciutadella o l'església de Santa Maria del Mar. A l'abril d'aquest mateix any, la Generalitat va obrir un portal en el que, mitjançant l'eina de la companyia americana, ja es podia visitar el Parlament, però també setze monuments del patrimoni català com el Monestir de Santes Creus o el Castell de Miravet.

Aquesta iniciativa neix a través d’un procés d’estreta col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, concretament del Departament de Presidència i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, amb l’empresa nord-americana Google.

Tecnologia trekker


L’accés a la visita es fa mitjançant l’aplicació de la tecnologia trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia permet capturar imatges panoràmiques en 360 graus mitjançant una motxilla que incorpora una càmera amb lents múltiples. La fàcil portabilitat dels dispositius permet recopilar imatges en monuments als quals només es pot accedir a peu, de difícil accés, o en ubicacions a les quals no hi poden accedir vehicles.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació