El sector presentarà una nova candidatura a ciutat Unesco de Gastronomia

Joan Naudó ho anuncia en el marc del sopar medieval que marca l’inici del Mercat Medieval

Redacció Osona.com
05 de desembre del 2014
Actualitzat el 10 de desembre a les 9:42h
Les danses medievals van amenitzar el sopar.
Les danses medievals van amenitzar el sopar. | Gremi d'Hostaleria d'Osona

L’hotel Can Pamplona de Vic va acollir aquest dijous, 4 de desembre, la sisena edició del sopar medieval, que marca l’inici del Mercat Medieval de Vic. L’àpat, organitzat pel Gremi d’Hostaleria d’Osona i l’Ajuntament de Vic, va reunir una cinquantena de persones, que van gaudir de la recreació organolèptica d'un àpat d'un burgés benestant de la baixa edat mitjana.

El president del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Joan Naudó, va aprofitar les paraules de cloenda per expressar als assistents que una vegada passat el primer ensurt al saber que Vic i Osona no han entrat a formar part aquest any 2014 de la xarxa de ciutat creatives de gastronomia d'Unesco, el sector te la voluntat i la il·lusió de seguir amb la candidatura de cara al 2015. "Perquè Vic i Osona tenen els actius que Unesco demanda, s'ho mereixen i no es pot perdre la feina feta en aquests quatre anys", va reblar. Tot seguit va demanar als representants de l'Ajuntament que van assistir a l'acte "unitat política” des del consistori vigatà per tal d’impulsar aquest projecte.

El regidor Josep Rafús va prendre el testimoni i va tancar l’acte expressant el seu suport per seguir amb la candidatura i va demanat al president de Vic Comerç, Pere Trasserra, que assistia també al sopar, que "com a representants d'entitats tant importants de Vic, ajudeu-nos a explicar a tots els partits polítics de la nostra ciutat la necessitat d'aquesta unitat per poder-nos presentar el 2015, perquè aquesta nominació seria molt positiva per a Vic i Osona".

Espècies, herbes i condiments

Pel que fa al sopar, els cuiners del Gremi d'hostaleria d'Osona, un any més, van seguir les directrius i consells dels catedràtics Antoni Riera i Jaume Danti, amb un menú adaptat a l’època: embotits blancs i fins, albergínia en cassola, orada amb salsa, morterol sense llet i flaó. Les especies, herbes i condiments van envair constantment la sala on es va celebrar l’acte.

La Mitja Cobla Vigatana i els Segadors de la Plana van amenitzar tot el sopar amb danses i música de l'època. La vetllada es va tancar amb la glossa del VI Sopar Medieval, que descriu de forma satírica aspectes socials  d'actualitat. L’àpat va ser guiat per Jaume Danti.