L'EAP Santa Eugènia de Berga promou l'exercici amb caminades

El programa s’ha iniciat a Taradell, però durant els propers mesos s’estendrà a altres poblacions

Redacció Osona.com
08 de desembre del 2014
Actualitzat a les 8:13h

El grup que va participar a la primera caminada. Foto: ICS


Professionals de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Santa Eugènia de Berga impulsen un programa d’activitat física, per mitjà de caminades obertes a la població, que s’ha començat des del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Taradell, però que durant els propers mesos arribarà també a Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Calldetenes, Santa Eugènia de Berga i Viladrau. L’objectiu és promocionar l’activitat física i aconseguir que els participants la incorporin com un hàbit saludable que formi part de les seves rutines.

El programa, iniciat a Taradell, consta de 13 sortides que es duen a terme els dimarts al matí. Es fan caminades d’aproximadament una hora i mitja per rutes que passen pel poble i que estan senyalitzades. Cada ruta inclou informació sobre la durada i la dificultat; així, es poden triar els itineraris més adequats a les necessitats del participant. El punt de trobada és cada dimarts a dos quarts de deu davant del consultori municipal. Dues professionals de l’EAP de Santa Eugènia de Berga dirigeixen les caminades, els itineraris de les quals han estat elaborats per tècnics en esport i educació física. En les primeres que s’han dut a terme, ja hi ha participat una dotzena de persones.

Es tracta de sessions totalment gratuïtes, destinades a tota la població. Qui estigui interessat a participar-hi, només cal que es presenti en el punt de trobada o que s’informi abans sobre l’itinerari en el consultori. L’activitat inclou una fitxa de seguiment amb dades bàsiques sobre l’estat de salut de cada participant i els objectius individualitzats que es proposa.

Fer activitat física de forma regular i mantinguda contribueix a prevenir i millorar els factors de risc cardiovasculars, com ara hipertensió arterial, diabetis mellitus tipus 2, estrès, obesitat, sedentarisme o tabaquisme.
Arxivat a