Nani Roma, a punt per afrontar el Dakar 2015

El pilot assegura que tot i els seus triomfs continua sentint la "pressió i els nervis de sempre"

Nani Roma a la Barceloneta, després de la presentació
Nani Roma a la Barceloneta, després de la presentació | KH-7
Redacció
04 de desembre del 2014
Actualitzat el 08 de gener del 2015 a les 11:35h

Nani Roma està preparat per defensar el títol al pròxim Dakar, que començarà d'aquí just un mes a la ciutat de Buenos Aires (Argentina). Tot i partir com a favorit per guanyar la competició, el pilot ha assegurat sentir “la mateixa responsabilitat, pressió i nervis de sempre”, en una roda de premsa organitzada per KH-7 a Barcelona.

Durant l'acte el pilot ha confessat que li agradaria tornar a pujar al podi, però que cal pensar en el “dia a dia” ja que si només poses el focus en la victòria “pots atabalar-te”. L'any passat el de Folgueroles es va convertir en el primer pilot de l'Estat espanyol capaç de vèncer la prova amb moto i amb cotxe. Durant els 36 anys de la competició només dos participants havien aconseguit aquesta fita: Hubert Auriol (1992) i Stéphane Peterhansel (2004).

Enguany Nani Roma serà per primera vegada cap de files en un Dakar des que competeix amb l'equip de Monster Energy Rally Raid. El pilot ha valorat aquesta circumstància de manera  positiva: “És una bona sensació saber que tanta gent treballarà per tu, personalment, motiva molt. També ho considero un premi al bon treball realitzat”, ha explicat l'osonenc.

El Dakar 2015 constarà de més de 9.000 quilòmetres que s'estendran per Argentina, Bolívia i Xile, i que els pilots recorreran del 4 al 17 de gener. El de Folgueroles ha assegurat que l'itinerari serà de màxima dificultat: “ Tot i que tindrà menys sorra que altres edicions, serà molt dur. Haurem d'estar molt concentrats des del principi, perquè la segona etapa té més de 500 quilòmetres d'especial”. A favor seu, l'osonenc té l'experiència que li aporta haver competit 18 vegades al Dakar.