Els treballadors de Marcel Muñoz es manifestaran a Vic

La concentració, que es farà dissabte al matí, sortirà d’Esfosa i acabarà a Casa Tarradellas

Cartell de la manifestació
Cartell de la manifestació
Pere Pratdesaba
04 de desembre del 2014
Actualitzat a les 9:22h
Els treballadors de l’empresa Marcel Muñoz de Taradell que es quedaran a l’atur, afectats per un expedient de regulació d’ocupació (ERO), han convocat una manifestació per aquest dissabte, 6 de desembre, per tal de defensar els seus llocs de treball. La concentració arrencarà a les 11 del matí a l’escorxador d’Esfosa i es traslladarà a Casa Tarradellas, empresa que té part de l’accionariat d’Esfosa, a través de Grup Baucells Alimentació.

L’ERO és fruit de la finalització del contracte per l’elaboració de tripes de l’escorxador, que Marcel Muñoz tenia subscrit amb Esfosa des de feia 23 anys, renovable d’any en any. L’expiració del contracte es farà efectiva el 31 de gener.

CCOO i UGT, en una nota conjunta, s’oposen a l’ERO, que suposarà la pèrdua de tots aquests llocs de treball. Els sindicats creuen que Esfosa té la intenció de donar la producció que realitzava Marcel Muñoz a una cooperativa, amb unes condicions laborals molt més precàries. “Si com sospitem, aquesta és la veritable causa, CCOO i UGT lluitarem amb tots els mitjans, sindicals, jurídics i Institucionals, per impedir per part d’ Esfosa el desmantellament d’una empresa i facilitar la desregulació laboral a través d’una cooperativa”, diuen a la nota.

Esfosa, per la seva part, no ha volgut desvetllar qui es farà càrrec del servei i s’ha limitat a dir que es donarà a l’empresa que ha presentat la millor proposta.

 
Arxivat a