La UVic aspira a centralitzar el programa mundial de cures pal·liatives de l'OMS

El màxim responsable d'aquest projecte és Xavier Gómez-Batiste, que presideix una de les càtedres de la universitat

Redacció Osona.com
04 de desembre del 2014
Actualitzat a les 8:49h

Xavier Gómez-Batiste. Foto: Universitat de Vic


El doctor Xavier Gómez-Batiste. director des de 2012 de la Càtedra de cures pal·liatives de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), va estar designat fa uns dies “Medical Officer for Palliative and Longterm Care” a l’Organització Mundial de la Salut (OMS), amb seu a Ginebra, tal com ja va informar aquest diari. A efectes pràctiques, això significa que el doctor osonenc passa a ser el màxim responsable de cures pal·liatives de l’OMS.

Aquest càrrec és de nova creació i assumeix la màxima responsabilitat en cures pal·liatives de l’OMS, a partir de la Resolució 67/19 de l’Assemblea Mundial de la Salut de 24 de maig del 2014 que insta els governs a dissenyar i implementar programes de cures pal·liatives que millorin la qualitat de vida de les persones que pateixen malalties cròniques avançades i les seves famílies. Gómez-Batiste serà responsable de la creació d’un grup d’experts que dissenyi un programa de cures pal·liatives d’abast internacional.

La propera setmana es farà una trobada a Barcelona on es presentarà el pla de treball d'aquest grup d'experts i totes les accions que es duran a terme. La UVic-UCC aspira a centralitzar aquest programa mundial, a través de la càtedra que dirigeix Gómez-Batiste, tal com va reconèixer aquest dimarts el rector de la universitat, Jordi Montaña. De moment, no hi ha res lligat i tot són moviments estratègics, però "hi ha possibilitats", segons el rector.
Arxivat a