Vic esdevé un gran Mercat Medieval

El certamen, que se celebra aquest cap de setmana, aposta per la cultura i les activitats lúdiques

Elvira Vilardell
04 de desembre del 2014
Actualitzat el 06 de desembre a les 18:17h
El Mercat Medieval de Vic
El Mercat Medieval de Vic | Víctor Castelo

Foto: Adrià Costa


El Mercat Medieval de Vic torna a la ciutat aquest cap de setmana, del 6 al 8 de desembre, i ho fa amb una aposta clara pel projecte teatral “L'Assalt de l'Altarriba”, després de la gran acollida que va tenir l'edició anterior. Enguany l'escenografia de l'obra serà més acurada i els personatges principals estaran més detallats segons va explicar fa uns dies el director teatral Pep Simon durant la presentació de les activitats d'aquesta edició.

A més, l'obra, que recrea episodis reals viscuts a Vic el segle XV, comptarà amb una escena de més: la vuitena, de la qual podran gaudir els visitants que comprin l'abonament complet de 5 euros. Tot i això, els que prefereixin centrar-se només en un episodi concret, també podran fer-ho, ja que es poden adquirir entrades particulars per cada una de les escenes; el preu és d'un euro. Les recreacions es duran a terme en diversos espais de la ciutat, que com a màxim tindran un aforament de 100 persones.

El Mercat Medieval de Vic 2014 també comptarà amb altres novetats, sobretot pel que fa a les activitats lúdiques. La zona de les Adoberies acollirà per primer cop un campament de setge que recrearà el temps del rei Joan II, segons va exposar la regidora de Fires i Mercats, Montse Rovira. La companyia Casus Bellic serà l'encarregada d'aquest espai on s'hi exhibiran entre altres,  les infraestructures i eines per assetjar fortificacions que utilitzaven el segle XV.

 

Mercat Medieval de Vic. Foto: Adrià Costa

També augmentaran els oficis medievals amb dues noves propostes: el culleraire i la talla líthica. Ambdues feines se sumaran a les ja clàssiques recreacions que es fan cada any. En la mateixa línia el Museu Episcopal de Vic oferirà un taller de pintors medievals, en què s'explicarà tot el procés de creació d'una obra.

Aquesta edició tampoc s'oblida dels més petits i amplia l'oferta d'activitats infantils. La Plaça dels Màrtirs serà l'escenari pels més menuts on es duran a terme tallers de maquillatge i disfresses, jocs, lluites de cavallers, passejades en poni o mula i diversos espectacles d'animació.

A més de l'oci i la cultura, el comerç continuarà sent un dels eixos centrals del mercat. Un total de 362 parades ompliran els carrers de la ciutat amb firaries vinguts d'arreu de Catalunya i l'Estat espanyol, a més de França i Portugal. L'artesania i l'alimentació seran les protagonistes dels diferents estands, que estaran oberts de 10 del matí fins a 8 del vespre.

Zones ocupades i aparcaments

Durant el Mercat Medieval quedaran ocupats: pl. del Pes, pl. Sant Felip, c/Corretgers, pl. Pietat, pl. Dom Miquel de Clariana, c/Pare Xifré, c/Progrés, pl. Bisbe Oliba, pl. Catedral, c/Sta. Maria, c/Dues Soles. c/Sta. Joaquima de Vedruna, pl. dels Màrtirs, rambla Passeig, rambla del Carme, pl. Sta. Eulàlia, pl. Sta. Elisabet, rambla dels Montcada, c/Hospital d’en Cloquer, parc Jaume Portell, pl. Antoni Gaudí, pl. Gerbert d’Orlach, i c/ Ramada.

Els aparcaments a la ciutat seran: a la zona esportiva es podrà deixar el cotxe aparcat durant tot el dia per quatre euros, un preu que inclourà el transport fins el centre de la ciutat amb autobús. A la zona universitària i l’aparcament Josep Maria Sert es podrà estacionar el vehicle quatre hores per un euro i mig. També es comptarà amb els aparcaments privats habituals com els del passeig, plaça Major, rambla Tarradellas i l’Atlàntida. Les principals zones d’estacionament gratuït seran a El Nadal, avinguda Olímpia i l’Era d’en Sellés.

Trobada d'instagramers

Coincidint amb el primer aniversari d'InstaOsona i amb el Mercat Medieval de Vic, la comunitat instagramer de la comarca ha organitzat pel dia 6 de desembre la seva primera trobada, conjuntament amb l'Ajuntament de la ciutat. La jornada es dividirà en dues parts: un concurs de fotos -amb tres premis per les millors imatges- i un dinar de germanor pels participants.

Els concursants podran recórrer Vic durant tot el matí, això sí, hauran de centrar les seves fotografies en quatre punts de la localitat que se'ls indicarà prèviament. Després, al migdia, es farà un dinar entre els instagramers al restaurant La nova taula.

Els qui vulguin formar part d'aquesta iniciativa ja es poden inscriure a través del correu electrònic Instraosona@gmail.com -hi ha temps fins el 3 de desembre-. Cal indicar el nom, el nom d'usuari a Instagram, la població, el nombre d'acompanyants amb perfil d'instagram o sense, i si s'assistirà al dinar.
 

Mapa, amb els aparcaments disponibles

Programa d'activitats del Mercat Medieval de Vic 2014

Més informació, des del web de Fires i Mercats

Galeries de fotos del Mercat Medieval de Vic, 2002-2014
 

Representació d'una de les escenes de «L'Assalt de l'Altarriba». Foto: Adrià Costa