Tots els regidors de Vic menys els de PxC, Anglada i Riera s'autoinculpen pel 9-N

El ple aprova una moció impulsada per l'AMI, que inclou el suport dels dos edils socialistes

Pere Pratdesaba
02 de desembre del 2014
Actualitzat el 04 de desembre a les 17:15h

Mari Moyano i Jacint Raurell, regidors del PSC, van donar suport a la moció. Foto: Adrià Costa

 

Tots els regidors de l'Ajuntament de Vic, a excepció dels tres de PxC (que van votar en contra) i dels regidors no adscrits Marta Riera i Josep Anglada (que es van abstenir), van decidir autoinculpar-se per la seva participació al 9-N. Ho van fer subscrivint una moció impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que segueix el tràmit simbòlic realitzat pels grups parlamentaris que van donar suport a la consulta així com al conjunt del Govern.

La moció dóna suport al president Artur Mas i a les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau, que han rebut una querella per part de la Fiscalia General de l'Estat. Els regidors que van votar a favor fan públic que van participar “activament” en la celebració del 9-N i assumeixen “totes les responsabilitats que se’n puguin derivar com a coautors de les accions que s’imputin” al president  i a les dues conselleres.

 

Josep Anglada. Foto: Adrià Costa

El text el van subscriure CiU, ERC, la CUP, SI i també ICV i els dos regidors del PSC. El portaveu ecosocialista, Xavier Tornafoch, va aclarir que donava suport a la moció a títol personal, tot i que ell no va participar en l’organització del 9-N. Per la seva banda, el portaveu socialista, Jacint Raurell, va llegir una declaració on deia que el PSC s’autoinculpava d’una votació “col·lectiva, festiva, activa i democràtica”. Per la seva part, Marc Barnolas (CUP) va argumentar que el 9-N va ser “un tsunami democràtic on l’Estat espanyol no va exercir la seva autoritat”.

Anglada va desvincular-se de la moció, tot i que la trobava “respectable”, en no participar activament a la jornada.

El ple, en directe per Twitter (PDF)
 

Xavier Tornafoch, en una intervenció del ple. Foto: Adrià Costa