El volum d'aigua del pantà de Sau creix el 25% en només quatre dies

Actualment l'embassament es troba al 95,6% de la seva capacitat | Aquest cap de setmana es van registrar afluències d'aigua de 1.600 m3/s i es van arribar a desembassar 500 m3/s

Un hidroavió, al pantà de Sau
Un hidroavió, al pantà de Sau | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
02 de desembre del 2014
Actualitzat a les 16:40h

El pantà de Sau, aquest dilluns. Foto: Josep M. Costa

 
L'embassament de Sau ha augmentat el volum d'aigua en un 25,75% només en quatre dies, passant de contenir 125,6 hm3 els dijous, 27 de novembre, a registrar-ne avui, 2 de desembre, 158 hm3. El forts aiguats que van caure el cap de setmana han fet que el pantà es trobi a dia d'avui gairebé ple, al 95,6% de la seva capacitat, un percentatge que ha augmentat en 19 punts respecte dijous.

L'entrada d'aigua al pantà durant aquest cap de setmana va ser constant i elevada amb puntes que van arribar als 1.600 m3/s, d'acord amb la informació que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha facilitat en aquest diari. A causa de l'alta afluència es van arribar a desembassar 500 m3/s, una xifra molt més elevada de l'habitual ja que de mitjana no se solen superar els 25 m3/s.

Els aiguats també van fer que la resta de pantans d'arreu del país augmentessin els seus registres. Actualment els embassaments de les conques internes catalanes contenen 652,49 hm3, situant-se així en al 82,89% de la seva capacitat total. Les preses que més es van beneficiar de les precipitacions van ser la de Susqueda (Osor) i la de Foix (Castellet i la Gornal), que estan plenes al 100%.
 

Estat actual dels embassaments de conques internes


Més fotografies del pantà de Sau tirades aquest dilluns


 

 Panoràmica del pantà de Sau. Foto: Josep M. Costa

 

L'estelada onejant just per sobre del nivell de l'aigua. Foto: Josep M. Costa
 

La presa del pantà Sau vista des d'una òptica vertical. Foto: Josep M. Costa
 

La presa del pantà de Sau. Foto: Josep M. Costa
 

L'aigua omple gairebé tot el pantà que super el 95% de la seva capacitat. Foto: Josep M. Costa