Vic es queda sense ciutat Unesco de Gastronomia

L'organització ha anunciat aquest dimarts les candidatures distingides | La campanya a la capital d'Osona ha costat 22.000 euros

Redacció Osona.com
01 de desembre del 2014
Actualitzat el 04 de desembre a les 12:50h

Presentació del logotip de la candidatura de Vic a ciutat Unesco de Gastronomia. Foto: Adrià Costa


La Unesco ha fet oficial aquest dilluns, 1 desembre, les ciutats creatives gastronòmiques de l’any 2014, entre les quals finalment no s'hi troba Vic-Osona. Davant aquesta situació l’Ajuntament de Vic ha iniciat un període de reflexió i ha decidit reunir-se amb tot el sector implicat en el projecte per valorar la ruta a seguir a partir d’ara.

D’altra banda, el consistori ha fet públic el pressupost que s'havia destinat a preparar aquesta candidatura fins el moment: 22.000 euros. L'import queda suplementat per subvencions que atorga l’àrea de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Les ciutats Unesco de Gastronomia nomenades el 2014 han estat Florianopolis (Brasil), Shunde (Xina) i Tsuruoka (Japó). D’altres, com Dènia (Alacant) també han quedat excloses de la nominació juntament amb set localitats més.

El procés per convertir Vic-Osona en ciutat Unesco es va iniciar el 2011. En aquest temps diverses delegacions de ciutats creatives com Popayán i Ostersund van visitar Vic. De la mateixa manera el president del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Joan Naudó, també es va desplaçar a diverses localitats amb aquest distintiu, com ara Chengdu (Xina), per defensar la candidatura de Vic-Osona.
 

Més informació

Arxivat a