Més de 60 tones de solidaritat al Gran Recapte d'Aliments

A Vic s'han recollit 35.760 quilos d'aliments, un 27% més que en l'edició anterior

Una nena entrega una bossa plena d'aliments als voluntaris del Gran Recapte.
Una nena entrega una bossa plena d'aliments als voluntaris del Gran Recapte. | Adrià Costa
Elvira Vilardell
11 de desembre del 2014
Actualitzat a les 10:28h

Una nena entrega una bossa plena d'aliments als voluntaris del Gran Recapte en un supermercat de Vic. Foto: Adrià Costa

 

La ciutadania va mostrar la seva solidaritat un any més en el Gran Recapte d'Aliments que va tenir lloc els 28 i 29 d'octubre a tot Catalunya. La iniciativa ha aconseguit recollir 4 milions de quilos de productes alimentaris, que serviran per ajudar 25.000 famílies amb dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques.

Amb aquesta xifra el Banc d'Aliments, l'organitzador principal de la proposta, ha assolit la fita que s'havia marcat: superar les més de 3.000 tones recollides l'edició anterior. Enguany el recapte ha comptat amb la col·laboració de més de 20.000 voluntaris i de 2.000 establiments.

Osona també es va sumar a la iniciativa i es calcula que s'han recaptat a tota la comarca prop de 65.000 quilos d'aliments, unes dades que sobrepassen amb escreix les de l'edició anterior. Vic, Manlleu, Torelló, Roda de Ter, Balenyà, Tona, Sant Hipòlit de Voltregà, Centelles i Taradell van ser els municipis de la comarca amb punts de recollida.

A Vic, segons xifres facilitades per la Creu Roja, s'han recaptat 35.760 quilos d'aliments, un 27% més que l'any passat. Els productes més donats a la capital han estat: arròs (6.103 quilos), oli (5.590 litres), llet (5.124 litres) i pasta (4.221 quilos). En aquests moments el col·lectat ja s'està repartint a les més de 700 famílies que acudeixen al Rebost Solidari de la ciutat.

També es coneixen les xifres de Manlleu i Torelló. Pel que fa al primer municipi s'han agrupat 8.738 quilos d'aliments. Els productes més recollits en aquesta localitat han estat: llet (3.056 litres), arròs (1.016 quilos), pasta (910 quilos) i oli (855 litres).

Per altra banda, a Torelló s'han receptat 10.540 quilos d'aliments. La llet (3.718 litres), la pasta (1.298 quilos ), les llegums (928 quilos) i l'oli (891 litres) han estat els queviures que la majoria de ciutadans han escollit a l'hora de fer la seva donació.

A la capital osonenca hi van participar 16 comerços, dos més que els previstos inicialment, ja que a última hora els supermercats Aldi i un altre Bon Preu es van afegir al recapte. Pel que fa a la segona ciutat amb més habitants de la comarca, Manlleu, els punts de recollida van ser nou, set supermercats i dos casals d'avis.

El Rebost Solidari, la Creu Roja, Maresmón, Càritas, Dones Solidàries, així com els ajuntaments de diversos municipis van ajudar a organitzar i coordinar el Gran Recapte d'Aliments a Osona, entre altres entitats que també van cooperar en la proposta. Tots aquells que no van poder participar en la campanya aquest cap de setmana encara poden fer-ho portant les seves donacions a la Creu Roja de Vic.

 

Voluntaris del Gran Recapte classificant els productes a El Sarró, el banc d'aliments de Manlleu. Foto: Adrià Costa