Els veïns del Moianès votaran el gener si volen ser una nova comarca

Governació es compromet es compromet a tirar endavant un procés participatiu semblant al 9-N

Quico Sallés
27 de novembre del 2014
Actualitzat el 30 de novembre a les 0:23h
Els alcaldes del Moianès al Parlament, aquest dijous
Els alcaldes del Moianès al Parlament, aquest dijous | Rafa Garrido
 
Un procés participatiu com el del 9-N per decidir si es constitueixen en comarca. Així ho faran es veïns dels municipis del Moianès el mes de gener. S'hi ha compromès la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en la reunió que ha mantingut aquest dijous al Parlament amb els alcaldes del territori.

La Generalitat farà com a la consulta sobiranista impugnada. Amb la llei de consultes suspesa parcialment, ha optat per fer servir els articles no impugnats. Seran els alcaldes els que convocaran el procés, tot i que comptaran amb el suport del Departament de Governació que, entre d'altres, fixarà els criteris i el dia de la votació.

La futura comarca del Moianès, en cas de fer-se efectiva, serà a 42a del país i estarà formada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Santa Maria d'Oló i Moià, que en serà la capital. Aquestes poblacions pertanyen actualment a les comarques del Bages, el Vallès Oriental i Osona. Collsuspina és l'únic municipi osonenc que queda integrat al Moianès.