Tona destina 400.000 euros a reformar la sala de la Canal

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, inaugura l’equipament

per Redacció Osona.com , 27 de novembre de 2014 a les 17:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Salvador Esteve i Josep Salom, descobrint la placa de l'equipament. Foto: Òscar Giralt / Diputació de Barcelona


El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va inaugurar aquest dimecres, 26 de novembre, dins els actes de la festa major, les obres de reforma de la sala de la Canal de Tona, un equipament municipal emblemàtic que està dedicat principalment a activitats escèniques. Esteve va estar acompanyat per l'alcalde de la població i diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom.


Les obres d'adequació de la sala, que té prop de 20 anys d'antiguitat, es van iniciar a finals d’agost i s'han acabat a finals de novembre. Els treballs han consistit en millores funcionals de l'espai, amb la instal·lació d'un nou paviment, noves graderies retràctils (amb moviment mecànic i automàtic), adaptació a la normativa de seguretat i antiincendis i petites millores a l'escenari (canvi de teló i cortines) i als espais del vestíbul. També s'ha pavimentat l'exterior i s'ha millorat l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

El pressupost total de l’actuació ha pujat 395.157,18 euros. El finançament ha anat a càrrec de la Generalitat, amb 130.000 euros, i de la Diputació de Barcelona, que ha aportat la resta.


En el seu parlament, Esteve va destacar la necessitat de posar en valor els serveis i equipaments municipals i va afirmar que “equipaments com la Canal són més que un espai escènic. Amb la seva polivalència es pot potenciar i multiplicar la seva funcionalitat i posar-la al servei de tothom”.

Esteve també va emfatitzar la col·laboració institucional en la realització de les obres, especialment entre la Diputació i l'Ajuntament: “Treballem per als ajuntaments per dotar-los d'uns serveis i equipaments de referència”. I va reiterar el compromís permanent de la corporació amb el món local.

Per la seva part, l'alcalde de Tona va explicar que “el pas del temps ha fet que calgués una actualització i millora de les condicions tècniques de la Canal, per tal d'adaptar-la a les noves necessitats normatives i d'ús”, i va assegurar que “el que s'ha fet, s'ha fet a consciència per enfortir el vessant cultural de Tona”.

Durant l'acte d'inauguració, es va donar lectura al manifest contra la violència envers les dones, a càrrec d'una representant de l'Associació de Dones de Tona. També van intervenir representants de diversos grups i associacions que utilitzen el local per a la realització de les seves activitats, i hi va haver una interpretació musical a càrrec de Pep Poblet i Nito Figueras.

L'acte va finalitzar amb el descobriment d'una placa commemorativa, al vestíbul de la sala la Canal, que també s'ha adaptat per acollir activitats de petit format com ara concerts, audicions o conferències.
 

Pep Poblet va actuar a la inauguració de la reformada sala de la Canal. Foto: Òscar Giralt / Diputació de Barcelona
 

 

Participació