El filòleg alemany Tilbert Stegmann presenta la seva autobiografia a Tona

“Ambaixador de Catalunya a Alemanya” és el títol de la seva nova obra | L'autor posseeix una Creu de Sant Jordi i el Premi Internacional Ramon Llull

Redacció
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 19:16h

Tilbert Didac Stegmann. Foto: Biblioteca Caterina Figueras


El catedràtic de filologia romànica a la Universitat de Frankfurt am Main i el fundador de la Biblioteca Catalana de Frankfurt, Tilbert Didac Stegmann, presentarà la seva autobiografia “Ambaixador de Catalunya a Alemanya” divendres, 28 de novembre, a la Biblioteca Caterina Figueras de Tona.

El llibre, escrit en català pel mateix Stegmann, fa viatjar el lector per tota Europa i Amèrica i conté un munt d'anècdotes divertides i fins i tot increïbles que converteixen la història en un relat captivador.

Aquest reconegut autor va néixer a Barcelona l'any 1941 i l'estima per la seva ciutat natal l'ha portat a apropar-se des d'un principi a la realitat cultural i històrica dels Països Catalans, inclosa la llengua.

De fet, aquest filòleg ha ideat innumerables activitats de projecció catalana a Alemanya. Ha estat el fundador de la més gran Biblioteca Catalana del centre d'Europa i ha promogut la catalanística i els coneixements sobre els territoris de parla catalana a les seves càtedres, tant a la Universitat de Berlín com a la de Frankfurt.

L'aparició de l'autor al programa de televisió “Vostè Pregunta” l'any 1980 va fa entrar Stegmann a la casa de molts catalans. Anys més tard el filòleg va publicar l'obra “Catalunya vista per un alemany” que es va convertir en un "best seller" llegit i comentat per milers de persones. El seu treball i esforç per difondre i cuidar la cultura catalana l'han portat a guanyar una Creu de Sant Jordi, el Premi Internacional Ramon Llull i el guardó Pompeu Fabra, entre altres reconeixements.
 

Més informació

Arxivat a