Osona se suma al Gran Recapte d'Aliments de Catalunya

Nou municipis participen en la iniciativa | Es volen superar les xifres de l'any passat i recollir més de 34.000 kg de productes alimentaris

Reunió dels voluntaris
Reunió dels voluntaris | A. Costa
Elvira Vilardell
26 de novembre del 2014
Actualitzat el 28 de novembre a les 17:03h

Reunió dels voluntaris del Gran Recapte, aquest dimarts al centre cívic de Can Pau Raba a Vic. Foto: Adrià Costa

 

Els dies 28 i 29 de novembre el Banc dels Aliments de Catalunya organitza, per sisè any consecutiu, el Gran Recapte d'Aliments a tot el territori. Un 20% de la població catalana viu en situació de pobresa, és per això que la iniciativa vol mobilitzar i sensibilitzar els ciutadans entorn aquesta problemàtica.

Les donacions es podran fer els dies 28 i 29 de novembre a diversos mercats i supermercats d'arreu del país. Les persones que no puguin desplaçar-s'hi també podran participar en la proposta a través de la pàgina web de l'entitat. Es recolliran tot tipus d'aliments de llarga durada, com ara pasta, arròs, llegums i conserves.

A Osona nou localitats de la comarca tindran punts de recollida. Vic, Manlleu, Torelló, Roda de Ter, Balenyà, Tona, Sant Hipòlit de Voltregà, Centelles i Taradell són els municipis on hi haurà locals de col·lecta.

A la capital de la comarca el recapte s'organitzarà a través del Rebost Solidari i hi participaran un total de 14 establiments. Pel que fa Manlleu els aliments es podran dipositar en set comerços diferents i també a dos casals d'avis. L'organització de la recollida en aquest municipi va a càrrec de la Creu Roja, l'Església Evangèlica, Maresmón, Càritas, Dones Solidàries i l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament.

El Gran Recapte d'Aliments el porten a terme de manera simultània els quatre bancs d’aliments de Catalunya gràcies a la col·laboració de cents de voluntaris. L'any passat a Osona es van recollir més de 34.000 kg de productes alimentaris gràcies a les aportacions dels ciutadans, un dels objectius d'enguany es superar aquesta xifra.
 
Punts de recollida a Osona:

Vic

- Esclat, c/ Ripoll, 16 i pg. Generalitat, 44
- Lidel, carretera Sant Hipòlit, 29 i c/ de la Guixa
- Caprabo, carretera Sant Hipòlit i pg. Generalitat, 18
- Bonpreu, c/ Arquebisbe Alemany, 20-22 i c/ Torelló
- Mercadona, c/ Olímpia, 1 i c/ Sant Jaume, 37
- Facsa, c/ Gurb, 21 i c/ Morató, 4
- Carrefour, El Sucre i c/ Indústria
 

Plànol de la ubicació dels establiments

Més informació


Manlleu

- Esclat, pg. de Sant Joan, 99
- Bon Preu, carretera Olot, 1 i c/ Vilamirosa, 90
- Caprabo, av. Dr. Oliveres, 118
- Mercadona, c/Doña Blanca, s/n
- Sorli Discau, carretera Olot
- Bon Àrea, av. de Roma , 110
- Mercat Municipal de Manlleu
- Casals d'avis de la plaça Fra Bernadí i del Centre Cívic
 

Més informació

 

Maria del Mar Espadaler, Xavier Farrés, Ramon Pla i Santi Saborit, aquest dimarts a la presentació del Gran Recapte a Vic. Foto: Adrià Costa