Un caçador fereix dues dones que passejaven per un bosc de Calldetenes

Un altre caçador, denunciat a les Masies de Roda per no respectar les zones de seguretat

Redacció Osona.com
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 11:22h
Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient RPCentral van denunciar el passat diumenge, 23 de novembre, dos caçadors: un penalment per dues faltes de lesions i un altre, administrativament per estar caçant sense respectar les zones de seguretat. A ambdós se’ls va retirar l’arma i la seva corresponent guia.

El primer fet va tenir lloc el mateix diumenge, pels volts de les 12:30 hores, quan dues dones van resultar ferides d’un tret en un sender de la població de Calldetenes. Els agents es van dirigir al lloc i van contactar amb les víctimes, les quals van confirmar que quan es trobaven passejant pel bosc van sentir un tret d’arma de foc i, seguidament, els perdigons les van impactar, a una en el braç i a l’altra a la cama.

El caçador va manifestar que havia vist les dues dones, però que no va creure que arribés l’impacte dels perdigons per la distància on es trobaven. Quan el caçador es va adonar del fet es va interessar per l'estat de les dones ferides i es va oferir per traslladar-les al centre hospitalari. El caçador va ser denunciat  per la falta de lesions, resultat de la seva acció imprudent. Ara, haurà de comparèixer davant el jutge quan aquest el requereixi.

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra van denunciar administrativament un home de 64 anys i veí de Manlleu, per diverses infraccions a la llei de caça del 1970 i del Reglament del 1971. El matí 23 de novembre, mentre els agents es trobaven realitzant tasques de prevenció i vigilància de caça per la zona de les Masies de Roda, van observar un caçador que no respectava les distàncies de seguretat. Quan es van apropar, van comprovar que el caçador tenia l’escopeta desenfundada i alimentada amb tres cartutxos i que es trobava al costat d’un camí, motius pel qual també va ser denunciat. Finalment, també se’l va denunciar perquè aquell dia a l’hora de la infracció hi havia boira que impedia una bona visibilitat per practicar la caça.

“Els Mossos d’Esquadra efectuen la prevenció en matèria de caça per tal de donar compliment a la normativa vigent, així com donar resposta als requeriments que hi ha per part de la ciutadania a través del 112. Requeriments que són comuns a les comarques de la Regió Policial Central, sobretot per les queixes de la proximitat de caçadors a les edificacions o zones concorregudes per persones sense respectar les distàncies de seguretat. Aquesta problemàtica tendeix a ser més recurrent amb la caça menor”, expliquen fonts del cos en una nota.