Torelló aprova el pla d'Igualtat d'Homes i Dones

El text rep el suport unànime del ple municipal, tot i que el PSC i ICV-EUiA creuen que cal aplicar-hi millores

Redacció
25 de novembre del 2014
Actualitzat el 27 de novembre a les 8:56h
L'Ajuntament de Torelló va aprovar ahir, dilluns 24 de novembre, el pla local d'Igualtat de Dones i Homes 2014-2018. La iniciativa, que va rebre el suport de tots els grups polítics municipals, va encaminada a afavorir la igualtat i a propiciar un model basat en el respecte i l’equitat.

La regidora de Benestar Social, Salut Pública i Polítiques d’Igualtat, Carme Francolí, va destacar que el pla suposa “una eina fonamental per impulsar i aplicar les polítiques de gènere de forma transversal i contribuir a què Torelló garanteixi la igualtat efectiva entre homes i dones”.

Malgrat la unanimitat a l'hora de donar suport a la proposta, ICV-EUiA i el PSC van mostrar el seu desacord en alguns punts. Els verds van demanar que es destinés una major dotació de recursos a la iniciativa, mentre que els socialistes es van referir a alguns dels errors que consideren que conté el pla.

Clavegueram, llars d'infants, biblioteca i sala polivalent

D'altra banda, a la sessió es va aprovar una modificació pressupostària que permetrà dotar la partida de condicionament del clavegueram amb 20.000 euros suplementaris. Aquesta injecció econòmica farà possible que es pugui arreglar l'avaria del carrer de La Gleva, segons va explicar el regidor d’Ensenyament, Lluís Sabatés.

El reglament regulador del servei públic de les llars d’infants municipals també va rebre el vistiplau. Amb aquest document, a partir de la nova licitació del servei, els dos centres de la localitat es regiran per un reglament únic.

Durant el ple es va donar llum verda a la moció presentada per ICV-EUiA amb relació a les mesures imposades des del Ministeri de Cultura referents als cànons que es volen implementar per cada usuari que utilitzi la biblioteca. Aquest pagament afecta en molts casos als ajuntaments, ja que són les entitats gestores d'aquests centres. La moció expressa el rebuig a aquesta disposició i demana la seva retirada.

Finalment, en el torn de precs i preguntes, l’alcalde Santi Vivet va explicar que s’està acabant el projecte de la sala polivalent, del qual se n'ha incrementat el pressupost. El cost final de la construcció serà de 200.000 euros, ja que segons va assenyalar el batlle, temes com la insonorització de l'espai i la fonamentació especial han obligat a destinar-hi més recursos.
Arxivat a