Calldetenes posa servei d'Internet gratuït a la plaça Onze de Setembre

La implantació s'ha fet a través de la xarxa guifi.net

Redacció Osona.com
21 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:39h
Calldetenes ja disposa des d’aquesta setmana d’un punt d’accés obert i gratuït a Internet a la plaça Onze de Setembre, un punt de trobada molt important al poble. Dimarts va finalitzar la instal·lació i configuració d’una antena a l’edifici de l’Ajuntament que permet oferir el servei, sense fils i gratuït.

La implantació s’ha fet a través del conveni que l’Ajuntament té amb la fundació Guifi.net, signat fa quasi dos anys per tal d’estendre una xarxa oberta de fibra òptica a tot el municipi.  

La velocitat de baixada i pujada per a l’usuari és de 512 kbps i no cal estar registrat. En alguns punts de la plaça, i en funció del dispositiu utilitzat, es pot arribar fins a 1 MB.

Un cop connectats a la xarxa “GUIFINET-OBERT” a través del telèfon mòbil, la tauleta o l’ordinador, només cal obrir el navegador i acceptar les condicions d’ús fent clic al botó “connectar” de la pantalla que es desplega. Automàticament, es carregarà la pàgina web de l’Ajuntament de Calldetenes a partir de la qual es pot navegar lliurament. El límit de connexió és de vuit hores, però aquesta es restableix automàticament repetint el procés d’autentificació.