Benestar Social i la UVic-UCC renoven la càtedra de Serveis Socials fins al 2017

La consellera Neus Munté i el rector Jordi Montaña, presenten l’acord | El Govern finançarà l’activitat de recerca amb 725.000 euros, repartides en quatre anualitats

Redacció Osona.com
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 14:09h
Jordi Montaña, Neus Munté i Xavier Farrés, durant la visita al Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic
Jordi Montaña, Neus Munté i Xavier Farrés, durant la visita al Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic | Adrià Costa

Jordi Montaña, Neus Munté i Xavier Farrés, durant la visita al Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic. Foto: Adrià Costa


El Departament de Benestar Social i Família i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han renovat el conveni de col·laboració que les dues parts van signar al 2010 per al foment de la recerca dels serveis socials, a través d’una càtedra. Aquesta renovació amplia l’aportació econòmica del Govern i n’amplia la vigència per a quatre anys més, fins al 2017. El Govern aportarà 725.000 euros en els propers quatre anys a la Fundació Universitària Balmes –l’entitat titular de la UVic-UCC– per al finançament de les activitats de la càtedra. Així ho han presentat aquest dijous a Vic la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña.

La càtedra de Serveis Socials de la UVic-UCC és la primera de Catalunya i, des de la seva posada en marxa, ha esdevingut un dels principals referents per als professionals dels serveis socials de Catalunya, promovent un servei de qualitat en l’àmbit de la formació, la recerca aplicada i la transferència de coneixement en el sector. És un espai on els diferents agents que intervenen en el Sistema Català de Serveis Socials interactuen per compartir coneixement, elaborar recerca i impulsar la innovació.

 

Jordi Montaña, Neus Munté i Xavier Farrés, aquest dijous al Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic. Foto: Adrià Costa

Després de la fase inicial de posada en marxa de la càtedra i la seva posterior consolidació, s’ha evidenciat la necessitat de garantir la continuïtat de la iniciativa amb un projecte a mig termini que permeti mantenir-la en el seu paper de referent en el posicionament dels serveis socials en la societat del coneixement per a tots els professionals de Catalunya, argumenten des de la universitat i la Generalitat. I afegeixen que, a més, ara és el moment de donar-li un nou impuls, per tal que aquesta pugui convertir-se en un instrument que promogui la gestió estratègica del Sistema Català de Serveis Socials i fomenti la seva millora contínua en tots els seus nivells: organització i eficàcia i eficiència productiva i econòmica. Alhora, i de manera prioritària, la càtedra ha d’esdevenir una eina que aporti coneixement sobre noves maneres d’abordar la planificació i l’avaluació de les polítiques de serveis socials.

Visita a les instal·lacions del CESS

Després de la presentació del conveni, la consellera Neus Munté ha visitat les instal·lacions del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS), un espai de caràcter interdisciplinari, transversal i intersectorial de la UVic-UCC que aglutina i coordina la formació, la recerca i la transferència de coneixement en l'àmbit dels serveis socials, sociosanitaris i de la salut.

El CESS té per objectiu millorar el benestar i la qualitat de vida de la població a través del desenvolupament de projectes de cooperació intra i interuniversitària i la consolidació d'aliances amb organitzacions i institucions dels sectors implicats, a nivell local, nacional i internacional.

Coordina l’activitat, a banda de la càtedra de Serveis Socials, de la càtedra de Recerca Qualitativa, la càtedra de Cures Pal·liatives, el DIXIT VIC Centre de Documentació de Serveis Socials i el SÍRIUS VIC Centre per a l'Autonomia Personal.

Jordi Montaña i Neus Munté, aquest dijous al Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a