Vic promou la Línia d'atenció a les dones en situació de violència masclista

La iniciativa compta amb el suport de Vic Comerç

Redacció Osona.com
18 de novembre del 2014
Actualitzat a les 16:13h
L’Institut Català de les Dones, amb el suport del VicDones-SIAD Osona i Vic Comerç, ha iniciat aquest més de novembre a Vic la campanya de difusió i divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista, al número de telèfon 900 900 120. L’objectiu de la iniciativa és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones i la ciutadania en general que el puguin necessitar. Els cartells informatius d’aquesta línia telefònica es distribuiran a partir de la xarxa de Vic Comerç.

Segons Ivet Castaño, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, la campanya ja fa anys que es porta a terme, però enguany “s’ha focalitzat a través de la xarxa comercial de les ciutats amb l’objectiu d’arribar al màxim de dones possibles”. Castaño ha recordat que aquest servei telefònic funciona els 365 dies de l’any les 24 hores i amb la possibilitat d’atendre a les persones en 124 llengües. D’altra banda la mateixa representant de l’ICD ha matisat que es tracta d’un recurs gratuït i confidencial que en un any rep una mitjana de 10.000 trucades.

Per la seva banda, el president de Vic Comerç, Pere Trasserra ha afirmat que s’han sumat a la iniciativa, ja que “nosaltres som un altaveu de les problemàtiques de la ciutadania” i “a través dels establiments comercials difondrem el cartell informatiu d’aquesta línia telefònica”, ha afegit.

Finalment, i en representació de l’Ajuntament de Vic, la tècnica del VicDones-SIAD, Núria Muñoz, ha explicat que aquesta campanya s’emmarca dins les activitats programades al Dia Internacional de la no-violència vers les dones que es fa al llarg d’aquest mes de novembre.

 
Arxivat a