Fuentes: «El més a prop que he estat de disparar a un ésser viu han estat els patitos de la feria»

El portaveu de PxC a l'Ajuntament de Vic trenca el seu silenci i assegura que la temptativa d'homicidi a Anglada és totalment "falsa" | Per la seva banda, Anglada fa pública la querella

Elvira Vilardell / Pere Pratdesaba
18 de novembre del 2014
Actualitzat el 20 de novembre a les 14:31h

Joan Carles Fuentes, moments abans de començar la roda de premsa d'aquest dimarts. Foto: Adrià Costa

 
El regidor i actual portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) a Vic, Joan Carles Fuentes, ha trencat avui el silenci sobre la temptativa d'homicidi vers Josep Anglada. Fuentes, en una roda de premsa al Sucre de Vic, en la que s’ha presentat davant la premsa tot sol, sense ningú del partit, ha dit que les acusacions són totalment “falses” i una “mentida”.

Segons el dirigent de PxC, la querella que va interposar Anglada al jutjat de Vic acusant-lo a ell i a Robert Hernando, secretari general i home fort del partit des de l’expulsió de Josep Anglada de la formació, de voler atemptar contra la seva vida no té ni cap ni peus. Fuentes, però, no ha estat contundent i, a preguntes dels periodistes, ha esquivat el tema de les gravacions de veu, en què ell mateix desgrana els detalls del pla i que són les principals proves en les que es basa l’acusació. Fuentes ha explicat que el seu advocat li ha recomanat que "no parli" sobre la qüestió.

Fuentes ha confessat que li “vol mal” a Anglada, però ha matisat que era un “mal legal, mai físic”. La seva defensa es basa en diversos punts de l'acusació que considera que són “incongruents”.

La primera d'aquestes incoherències consisteix en que Anglada va presentar els fets davant d'un jutjat en comptes de recórrer a la policia. Precisament, en una roda de premsa posterior, a la sala Sert de l’Ajuntament de Vic, el mateix Anglada ha desmentit aquest fet i ha dit que els primers d’assabentar-se del cas van ser els Mossos d’Esquadra.

La segona de les incongruències, segons Fuentes, és que es va destapar el suposat “complot” abans que s'intentés dur a terme. “Per què no es va esperar fins el mateix dia per descobrir la trama?”, es pregunta Fuentes.

Per últim, Fuentes ha dit que no té sentit que en la querella s'expliqui que ell i Hernando volien emborratxar Anglada, “perquè és una cosa per la qual no necessita ajuda, ja la sap fer ell solet”. Per donar suport a les seves paraules, Fuentes ha citat diversos delictes comesos per Anglada en contra de la seguretat viària, en els quals se l'acusa de conduir sota els afectes de l'alcohol.

D'altra banda, el portaveu de PxC ha atacat durament l'advocat Francesc Bueno, que és qui va destapar el cas després que suposadament li encarreguessin desenvolupar el pla per atemptar contra Anglada. Bueno serà un dels testimonis del judici en cas que es porti a terme, tot i que també és l’advocat de la querella.

Fuentes s'ha referit a algunes de les piulades publicades per Bueno a Twitter en les quals l'acusa d'haver disparat i atacat a diverses persones, les quals, segons, el membre de PxC no tenen cap sentit. “No he disparat mai a cap ésser viu. El més a prop que he estat de disparar a un ésser han estat els patitos de la feria”, ha etzibat Fuentes, que ha més s'ha preguntat si l'actuació de Bueno és pròpia “d'un advocat professional”.


Fuentes també ha tret pilotes fora sobre la suposada tramitació que està duent a terme per aconseguir una llicència d'armes, amb tractes de favor per part de la Guàrdia Civil, segons la querella. El portaveu de PxC ha preferit no pronunciar-se perquè “és una informació confidencial que no vull que se sàpiga, com tantes altres coses”.

La querella, íntegra

Per altra costat, tal com ja hem esmentat, Anglada ha ofert una altra roda de premsa uns minuts més tard, acompanyat de, precisament, Francesc Bueno; Albert Solà, conegut perquè té una demanda perquè se li reconegui que és fill del rei Joan Carles I, que també es testimoni del cas; i Jaume Farrerons. Anglada ha explicat els detalls del cas, la majoria dels quals ja es coneixien, i ha fet pública la querella íntegra.

Les acusacions contra Fuentes es basen en dues converses de l’acusat amb Bueno, enregistrades sense que ell ho sabés, i contra Hernando, en diversos whatsapps que el segon acusat va enviar al mateix Bueno. Anglada també ha anunciat l’ampliació de la querella al regidor de PxC a Olot Ignacio Mulleras, un cop s’admeti a tràmit, ja  que també estava “al cas” de la trama.

Anglada també ha explicat que a la querella han sol·licitat al jutge una ordre d'allunyament de 1.000 metres a Fuentes i Hernando vers ell mateix i Bueno. En cas que prosperés, podria afectar els plens municipals, als quals Fuentes no hi podria assistir.

A partir d’aquí, un anunci d’un nou reguitzell de querelles i denúncies, en la picabaralla legal que manté el fundador de PxC amb els actuals dirigents del partit. Anglada posarà diverses querelles contra Fuentes i el consell executiu de PxC per revelació de secrets (uns correus electrònics privats) i una altra contra Fuentes per denúncia falsa, una denúncia en la que Anglada està imputat per emportar-se material del despatx municipal de PxC.

Tant Ferrerons com Anglada han insistit en qualificar la cúpula actual de PxC d’”ultradretana i espanyolista”, i que tot ha estat una conxorxa per apartar-lo de les eleccions municipals. Unes eleccions en les que Anglada, on amb una proposta de caràcter “catalanista”, tindria “moltes possibilitats” de tornar a sortir escollit regidor, segons Ferrerons.
 

Querella íntegra 

 

Albert Solà, Josep Anglada, Francesc Bueno i Jaume Farrerons, aquest dimarts a la sala Sert de l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a