Reagrupament vol reforçar la presència a les municipals

La formació celebra la seva assemblea a Vic

Redacció Osona.com
17 de novembre del 2014
Actualitzat el 18 de novembre a les 14:52h

Una de les votacions de l'assemblea de Vic. Foto: Reagrupament


El president de Reagrupament, Joan Carretero, va explicar ahir la importància que Reagrupament Independentista sigui també present a les properes eleccions municipals. Carretero ho justifica perquè en aquests moments que estem vivint i amb la independència cada dia més a prop, “és necessària la presència de partits independentistes a tots els consistoris catalans”.

Aquest va ser el punt principal de l’informe del president en el marc de la VII Assemblea Nacional que es va celebrar aquest diumenge, 16 de novembre, a Vic i que va ser aprovat pels assistents a l’acte, amb només dos vots en contra i 13 abstencions. La gran majoria d’associats, doncs, s’han compromès a continuar treballant per fer el màxim de candidatures possibles a tot el país, ja sigui anant en solitari o en coalició amb un altre partit.

 

Joan Carretero, en la seva intervenció a Vic. Foto: Reagrupament

Carretero va destacar també el paper de Reagrupament pel que fa a la situació política actual que viu el nostre país. Segons el president, en aquests moments ja queda clar que la única manera de ser independents és a través d’una Declaració unilateral d’independència (DUI), "un concepte que Reagrupament ha reclamat des dels seus inicis i que ara molts partits ja veuen com a única solució".

En l’assemblea també es va presentar l’informe econòmic, a càrrec del tresorer de l’associació, Ricard Cabré, que es va aprovar per unanimitat.

Els guardons

La segona part de l’acte va consistir en el lliurament de premis que Reagrupament entrega cada any. Els premiats van ser l’exalcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra; l’editor i director del Centre Cultural el Born de Barcelona, Quim Torra; i l’advocada eslovena, Ana Stanic.

Carles Móra va rebre el guardó de Segador de l’any, que s’atorga a una persona del país per la seva contribució a avançar en la construcció d’un estat propi. El premi se li va lliurar per ser l’impulsor de la consulta popular que es va fer a Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009 i que va portar a fer-ne moltes més a la resta del país.

Quim Torra va ser el guanyador del Memorial Jordi Gomis, que premia articles periodístics de temàtica independentista. El guardó el va rebrer per l’article “L’hora greu”, publicat al diari El Punt Avui, el 8 de setembre de 2014.

Finalment, l’advocada d’Eslovènia, Ana Stanic, va rebre el Friend of Catalonia Award, que s’atorga a persones de fora el país que han donat el seu suport a la independència o al reconeixement internacional de Catalunya. Ana Stanic és especialista en resolució de conflictes internacionals i, en aquest sentit, ha col·laborat amb diverses entitats catalanes per tal d’assessorar-les en temes de dret internacional i processos de secessió.

L’Assemblea es va acabar amb el discurs final del president i el cant dels Segadors.
Arxivat a