La renovada Fira de la Muntanya i el Llibre incrementa vendes i visitants

La primera edició conjunta entre Vic i el Collsacabra se salda amb molt bona nota

Redacció Osona.com
17 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:39h
El mercat d'ocasió de la fira
El mercat d'ocasió de la fira | Adrià Costa

El mercat d'ocasió de la Fira de la Muntanya i el Llibre, aquest divendres a Vic. Foto: Adrià Costa


La renovada Fira de la Muntanya i del Llibre Vic-Collsacabra 2014 ha tancat les portes amb un notable èxit tant de públic com de vendes. Respecte 2013, el nombre de visitants que han passat pel recinte firal el Sucre de Vic ha augmentat en un 20%, arribant a 9.000, i en el cas del mercat d’ocasió, les vendes han augmentat en un 27%. D’aquesta manera, la regidora de Fires i Mercats de Vic, Montserrat Rovira, afirma que “és la segona fira amb més història de la ciutat, després del Mercat del Ram, i aquestes xifres avalen que té un gran futur”.

Les més de 40 activitats programades al recinte firal i el seu entorn han comptat amb una gran acceptació i el públic ha acompanyat tant les conferències i presentacions de llibres, com les accions més esportives, destacant les adreçades als nens i nenes.

D’altra banda, el programa d’activitats que s’ha dut a terme al Collsacabra també ha tingut una bona acollida, destacant la tirolina de Tavertet; la primera edició de la Cabrarès Mountain Maraton, que ha comptat amb més de 250 participants i que ha guanyat Eric Moya; i  la presentació del llibre “La flora medicinal d’Osona i els seus usos etnobotànics”, de Santi Jávega.

Enguany, els ajuntaments de l’Esquirol, Tavertet i Vic han pres les regnes de la fira. El certamen ha canviat de nom, i ha englobat la 34a edició de la Fira de la Muntanya i la 13a edició de la Fira del Llibre de Muntanya. Ha comptat amb la col·laboració de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, l’Institut Català de les Empreses Culturals i els Amics dels Cingles del Collsacabra.

A causa dels problemes econòmics que arrossegava, la Fira del Llibre del Collsacabra es va traslladar l’any passat a Vic on es va fusionar amb la Fira de Muntanya d’aquesta població. Ara, la proposta ha passat per organitzar la fira de manera conjunta, en les mateixes dates, però descentralitzada, i repartida en els territoris dels municipis promotors, en concret, al recinte firal el Sucre de Vic i a diverses ubicacions del Collsacabra.
 

Més informació, al web de la fira

Programa d’actes
 

El mercat d'ocasió de la Fira de la Muntanya i el Llibre, el passat divendres a Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a