Eric Moya, primer guanyador de la Cabrerès Mountain Marathon

L'atleta del Ripollès s'emporta la marató de L'Esquirol mentre Pere Aurell s'imposa a la mitja | Victòries de Teresa Forn i Júlia Font en categoria femenina

Eric Moya, guanyador de la Cabrerès Mountain Marathon
Eric Moya, guanyador de la Cabrerès Mountain Marathon | JMM
16 de novembre del 2014
Actualitzat el 18 de novembre a les 14:51h

Eric Moya, guanyador de la Cabrerès Mountain Marathon. Foto: Josep Maria Montaner

Eric Moya ha estrenat el palmarès de la Cabrerès Mountain Marathon, una cursa amb sortida i arribada a L'Esquirol i que formava part del programa de la Fira de Muntanya i del Llibre. L'atleta de Sant Joan de les Abadesses ha tancat la temporada vencent en la prova reina, de 42 quilòmetres, mentre que Pere Aurell ha complert els pronòstics guanyant amb claredat a la mitja per davant del jove Marc Pérez i de Jordi Relats. En dones, els triomfs se l'han repartit la veterana Teresa Forn a la marató i la jove valenciana Júlia Font.

Pere Aurell i Eric Moya van protagonitzar fa unes setmanes un espectacular duel a la Taga 2040. Avui, en la primera edició de la Cabrerès Mountain Marathon eren els grans favorits i no han fallat, un a la mitja i l'altre a la marató. Aurell, des de bon principi, ha marcat un bon ritme que només ha pogut seguir a distància el jove berguedà Marc Pérez. Finalment, el corredor de Matadepera ha entrat a la meta de L'Esquirol amb un temps de 2:05:42. Jordi Relats ha acabat atrapant Pérez i han arribat junts a meta amb un crono de 2:09:12. En dones, la jove Júlia Font ha complert els pronòstics i ha guanyat amb un temps de 2:33:40 mentre que Rosa Aitana Guibernau i Maria Sau Tubau han completat el podi de la mitja.

A la marató Eric Moya no ha tingut rival. Des del principi, de fet, ha estat entre els tres-quatre millors classificats de les dues curses. “A partir del quilòmetre 17 he decidit afluixar una mica perquè estava corrent al mateix ritme que els de la mitja”, ha explicat a NacióMuntanya. Al corredor de Sant Joan de les Abadesses, que avui finalment tancava temporada de trail abans d'encarar la d'esquí de muntanya, se li ha fet llarga la segona part de la prova “amb molta pista”. Finalment, ha completat la cursa amb 3:55:10, quasi un quart d'hora de marge respecte Carles Juanuix (4:09:57) i Eduard Soler (4:12:47). En dones, la veterana Teresa Forn ha vençut amb un estret marge sobre Isabel Illamola mentre que Judit Cinca ha tancat el podi.

Finalment, van ser 254 els participants que van prendre part a les dues curses de la Cabrerès Mountain Marathon, una xifra superior a les expectatives inicials dels organitzadors. Malgrat el fred de primera hora, els corredors van gaudir d'un temps molt favorable amb un dia esplèndid.

Classificacions mitja i marató de la Cabrerès Mountain Marathon (pdf)

Fotos de la Cabrerès Mountain Maraton 2014 (Josep Maria Montaner)

Júlia Font ha guanyat la mitja de la Cabrerès Mountain Marathon. Foto: Josep Maria Montaner