El «kit» de respostes per a pares i mares amb fills de 0 a 3 anys

El Consorci d’Osona de Serveis Socials posa en marxa un programa d’activitats

Redacció Osona.com
14 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:42h
Els municipis del Consorci d’Osona de Serveis Socials, en col·laboració amb el Consell Comarcal d’Osona, acaben de posar en marxa un programa d’activitats adreçat a pares i mares amb infants de zero a tres anys. Es tracta del “Kit de respostes per a pares i mares”, un projecte que neix amb l’objectiu de donar-los eines útils i pràctiques que els acompanyin i ajudin en els primers anys de vida dels seus fills.

A través de cursos, xerrades, tallers formatius i altres activitats, es pretén ajudar a les famílies a adquirir estratègies personals, emocionals i educatives que reforcin la convivència i el benestar familiar. Igualment, el programa també vol crear un espai on pares i mares puguin compartir dubtes i neguits sobre els avenços dels seus fills i filles en una etapa, dels zero als tres anys, que és fonamental per al desenvolupament posterior dels infants.

El “Kit de respostes per a pares i  mares” està format per quatre blocs temàtics d’activitats que es corresponen a quatre moments clau de l’experiència de viure una nova paternitat o maternitat: la formació prepart a partir de les 28 setmanes d’embaràs, la postpart per aprendre a percebre i entendre les necessitats del nadó, el massatge infantil i els tallers per a mares i pares amb fills de 12 mesos a tres anys.

Coincidint amb la posada en marxa del programa, s’ha editat un díptic informatiu, lligat a un catàleg digital més extens, on es descriuen totes les activitats previstes, que es difondrà a través dels ajuntaments entre les famílies usuàries potencials.

Les activitats són gratuïtes i estan obertes a persones de tota la comarca d’Osona, però es duran a terme a Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Gurb, l’Esquirol, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló. Cadascuna de les accions es posarà en marxa quan hi hagi un mínim de sis persones apuntades. Per inscriure’s només cal enviar un correu electrònic a [email protected]