Els acusats de l'intent d'homicidi d'Anglada són Joan Carles Fuentes i Robert Hernando

La conxorxa hauria consistit en provocar un accident de trànsit | Hernando ho qualifica de "ciència ficció"

Redacció Osona.com
13 de novembre del 2014
Actualitzat el 14 de novembre a les 12:56h
Joan Carles Fuentes, atenent els mitjans a Vic, en una foto d'arxiu. Al seu darrere, Robert Hernando
Joan Carles Fuentes, atenent els mitjans a Vic, en una foto d'arxiu. Al seu darrere, Robert Hernando | Adrià Costa

Joan Carles Fuentes, atenent els mitjans de comunicació, a Vic. Al seu darrere, Robert Hernando. Foto: Adrià Costa


El regidor de l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, va presentar aquest dimecres, 12 de novembre, al jutjat número 4 de Vic una querella per temptativa d'homicidi i de danys i lesions contra dos dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC). Els acusats, segons ha pogut saber aquest diari, són Joan Carles Fuentes, regidor i actual portaveu de PxC a l’Ajuntament de Vic, i Robert Hernando, secretari general i home fort del partit des de l’expulsió de Josep Anglada de la formació. Els dos dirigents de PxC han mantingut en els darrers mesos picabaralles constants amb Anglada, per temes diversos, moltes de les quals han arribat als jutjats. No es descarta que la querella s'ampliï a algun altre membre destacat del partit.

La conxorxa hauria consistit en provocar un accident de trànsit, després d'un sopar. En concret, es volia convidar Anglada a un àpat a Tavèrnoles i emborratxar-lo i, quan sortís, que patís una topada amb una camió amb el conductor del qual ja s'hauria pactat que provoqués el sinistre. Les proves són contundents, ja que s'han enregistrat les converses.

El motiu de l'acció criminal hauria estat impedir que es presentés a les properes eleccions municipals a Vic. Anglada va ser expulsat fa uns mesos del partit PxC del qual n'havia estat fundador i president, i llavors del grup municipal de l’Ajuntament de Vic. En aquests moments, al consistori vigatà, Josep Anglada i Marta Riera són al grup de no adscrits, mentre que els altres tres regidors continuen formant el grup municipal de PxC.

Segons Anglada, "la conspiració va ser proposada a un antic membre repescat de PxC, Francesc Bueno, a qui se li va proposar ser la persona que facilites l’atemptat contra Anglada". Les accions penals van adreçades contra els dos alts càrrecs i regidors de Plataforma, contra els qui com a mesura cautelar demana "una ordre d'allunyament urgent i immediata".

"En política no tot s’hi val -ha explicat Anglada-, i confio que caigui tot el pes de la llei a unes persones que el seu únic mitjà d’actuació per assolir objectius polítics sembla ser una manera de fer que s’assimila massa al terrorisme".

Anglada també ha manifestat que en el fons l'entristeix que "en un país democràtic comencin a aparèixer personatges amb pautes de conducta idèntiques a les d’Alba Daurada i capaços, en definitiva, de promoure actuacions com la que denunciaré davant dels tribunals".

Robert Hernando té la 'consciència tranquil·la'

Per la seva banda, Hernando ha negat qualsevol implicació en el cas i l’ha qualificat com fruit de “la capacitat inventiva d’Anglada, de ciència ficció”. I ha afegit: “Ja no sap què fer per cridar l’atenció”.

Hernando no descarta, tant ell com el partit, emprendre accions legals “si és necessari”. Tot i això, assegura que té la “consciència tranquil·la” i que s’estan prenent el tema com “una broma”. “Si una persona té por que la matin el primer que fa no és anar als jutjats i a la premsa, sinó als Mossos, i no se'n fot al Twitter”, argumenta.

De manera paral·lela, PxC ha emès una nota de premsa on titlla les acusacions de “falses” i “mancades de qualsevol fonament”, i amb objectius “mediàtics”. “Aquesta ficció és l’intent de convertir una derrota política no digerida en un enfrontament personal i orquestrat per distreure l’atenció dels múltiples judicis a què el senyor Josep Anglada haurà de fer front en els propers mesos”, diu el comunicat.
 

Josep Anglada i Joan Carles Fuentes, moments abans de començar un judici. Foto: Adrià Costa

Arxivat a