El projecte de l'hipòdrom té dificultats per trobar terrenys públics

De moment, hi ha tres solars disponibles a sobre la taula, tots de caràcter privat

Pere Pratdesaba
12 de novembre del 2014
Actualitzat a les 19:07h
Josep Pujadas,  al fons, a la presentació del projecte
Josep Pujadas, al fons, a la presentació del projecte | Adrià Costa

Josep Pujades, Joan Roca i Emilio Zegrí, a la presentacó del projecte. Foto: Adrià Costa


El projecte de construcció d’un hipòdrom a Osona, que va anunciar fa unes setmanes el president de la delegació de la Cambra de Comerç a Osona, Josep Pujadas, continua endavant, tot i les crítiques rebudes des d’alguns sectors polítics de la CUP i ICV-EUiA i d’econòmics, com CCOO. Una delegació dels impulsors, entre els que també hi ha el Consell Empresarial d'Osona, viatjarà el proper 20 de desembre a l’hipòdrom de Po, a França, per conèixer de primera mà com funciona un equipament d’aquestes característiques. La comitiva estarà encapçalada pel president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca. A la tornada, es crearà una comissió que avaluarà els terrenys dels quals es disposa.

Precisament, des de la Cambra de Comerç continuen els contactes i les visites a diversos ajuntaments de la comarca per tal d’intentar trobar un terreny per a l’hipotètic hipòdrom. Aquesta tasca és complicada, ja que l’equipament necessita una àrea molt gran, d’entre 20 i 24 hectàrees, que no és fàcil de trobar a la comarca.

En un principi, la proposta passa per intentar ubicar l’hipòdrom en uns terrenys públics, que cedeixi algun ajuntament, a canvi de l’impuls econòmic que suposaria per a la zona. De moment, però, només hi ha tres solars disponibles i tots són de caràcter privat. “Ens n'han ofert dos en règim de lloguer i un en compra venda”, explica Pujadas, que no vol desvetllar quins són aquests terrenys.

Segons el president de la Cambra d'Osona, és important que l’hipòdrom tingui un control públic i que es faci en benefici dels osonencs. És per això que el disseny del projecte no inclou ni restaurants, ni hotels, ni comerços, perquè no es vol entrar en competència amb els establiments que ja hi ha a la comarca. A més, la iniciativa tampoc competiria amb les hípiques, ja que els cavalls de carreres necessiten un entrenament i unes cures especials.