Renfe inicia la renovació de l'estació de Vic dos anys després de l'incendi

Les obres, que tenen un pressupost de 89.500 euros, culminen un llarg període de protestes per part dels usuaris | Les reformes inclouen l'ampliació de la sala d'espera

per Redacció Osona.com , 11 de novembre de 2014 a les 08:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les obres de l'estació de tren de Vic, aquest dilluns. Foto: Adrià Costa


Renfe ha iniciat les obres de renovació i modernització de l’estació de Vic. Aquestes actuacions disposen d’un pressupost de 89.500 euros i un termini d’execució de tres mesos.


Les reformes culminen un llarg període de protestes dels usuaris, pel mal estat de l’equipament, des que el 15 de setembre de 2012 va patir un incendi que va afectar diversos serveis i va portar com a conseqüència el tancament del bar, els lavabos i l’accés des del pàrquing. A més, els ascensors d’accés a les vies 2 i 4 van deixar de funcionar.

Durant aquests dos anys, les asseguradores dels organismes implicats (Adif i Rodalies de Catalunya) no s’han acabat de posar d’acord sobre qui havia d’assumir el cost de les obres. En diverses ocasions, s’ha comunicat una data d’inici de les reformes que no s’ha acomplert. Ara, un cop solucionats els requeriments administratius, es va licitar i adjudicar el projecte de renovació a la empresa Fuentes i Ariza S.A., que va activar els primers treballs el passat 20 d’octubre.


Les actuacions consisteixen principalment en l’adequació i reconstrucció de l’espai afectat per l’incendi, amb l’objectiu de dotar l’estació d’un equipament comercial destinat a cafeteria. A més, s’aprofita per ampliar la sala d’espera de l’estació amb un nou espai situat al costat del vestíbul. La nova sala disposarà de sistema de megafonia, seients, climatització, així com porta automàtica. “Amb aquestes actuacions es pretén millorar i dotar a l’estació de Vic dels equipaments adequats per oferir un alt nivell de confortabilitat”, expliquen fonts de Renfe.

 L’estació de Vic disposa de 72 serveis de la línia R3 de Rodalies de Catalunya i l’utilitzen 3.792 viatgers de mitjana en dia laborable.

 

Participació