La Fira d'en Rocaguinarda d'Olost posa sal i pebre al 9-N

La festa dedicada al bandoler, que va rebre la visita de Flip VI “El Preparao” i l'empreatriu Sisí, va oferir als visitans un seguit d’actes carregats de picades d’ullet a l’actualitat

El rei Flip VI i l'emperatriu Sisí, a la Fira d’en Rocaguinarda d’Olost
El rei Flip VI i l'emperatriu Sisí, a la Fira d’en Rocaguinarda d’Olost | Xavier Sanfelu
Redacció Osona.com
10 de novembre del 2014
Actualitzat el 11 de novembre a les 8:41h

El rei Flip VI i l'emperatriu Sisí, a la Fira d’en Rocaguinarda d’Olost. Foto: Xavier Sanfeliu


La Fira d'en Rocaguinarda d'Olost s'esqueia enguany en una data molt especial: el 9 de novembre, quan els catalans estaven cridats a les urnes per expressar la seva opinió sobre el futur del país. Lluny d’afligir-se per la coincidència, els organitzadors van preparar tot un seguit d’actes carregats de picades d’ullet a l’actualitat. Així, no hi va faltar “l’humor Wert” ni la visita del rei Flip VI “El Preparao”, que anava acompanyat de l'emperatriu Sisí, entre d’altres sorpreses.

El certamen va comptar amb una bona afluència de públic, sobretot al matí, que va poder gaudir de les propostes humorístiques del programa. A la tarda, la xifra de visitants va baixar una mica.

Un seguit de representacions, amb més de cent personatges, van fer reviure un dels episodis més arrelats en la memòria popular del Lluçanès: el bandolerisme de l’època del barroc, a través de la figura de Perot Rocaguinarda, considerat –juntament amb Serrallonga- el bandoler català més popular i al mateix temps el més  internacional.

El programa va incloure alguns quadres escènics com la tortura pública, la cremació, l’indult o les rondalles. També es va poder veure un altercat entre nyerros i cadells (els dos bàndols armats en què estava dividida la societat de l’època), un xarlatà i un diàleg entre Quixot i Sancho, a més de l'aparició sorpresa de Curro Jiménez.
 

Recull de galeries de fotos de la Fira d'en Rocaguinarda 

Programa d’actes de la Fira d’en Perot Rocaguinarda