CiU i Tona Futur consensuen els pressupostos per tercer any consecutiu

L’arranjament de la plaça de l’Ajuntament i la millora de l’enllumenat públic, les principals inversions

per Redacció Osona.com, 7 de novembre de 2014 a les 18:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l’Ajuntament de Tona va aprovar aquest dimecres el pressupost municipal per a l’exercici 2015 per un total de 6.855.815’21 euros (pressupost ordinari, sense inversions). Els números van ser aprovats per unanimitat per CiU i Tona Futur. Aquest és el tercer any que les dues formacions del consistori consensuen el pressupost.

Els pressupost preveu unes inversions d’un import total de 533.008.75 euros, entre les quals destaquen l’arranjament de la plaça de l’Ajuntament (150.000 euros) i reformes diverses en l’enllumenat públic per un import de 108.0000 euros. També s’han previst destinar 49.000 euros per a l’arranjament de la coberta de la masia del Jalec.


En el ple també es va donar llum verda per uanimitat a les ordenances fiscals que han de regir durant l’exercici 2015. Els impostos i les taxes han estat congelats en la seva totalitat. Això no obstant, en casos com el de l’IBI, l’Ajuntament ha aprovat una baixada del percentatge aplicable, per tal que la quota a pagar sigui la mateixa que el passat exercici. Aquest fet es deu a que el govern espanyol ha incrementat, com en l’exercici anterior, el valor cadastral dels immobles en un 12%. Amb aquesta mesura, s’assegura que les famílies no hagin de veure incrementada la quota a pagar de l’IBI.

En d’altres ordenances s’han previst algunes bonificacions com per exemple un 20% a les famílies nombroses residents en un habitatge habitual amb un valor cadastral inferior a 75.000 euros, un 50% en l’impost de construccions per aquells casos de rehabilitacions de vivendes destinades a millorar l’eficiència energètica, un 100% als vehicles elèctrics i un 100% a les altes per noves activitats econòmiques.


A la sessió també es va procedir al nomenament del nou Premi Mil·liari d’enguany que ha recaigut en Joaquim Sañé i Vilaregut, forner i creador del Museu del Pa de Tona.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació